Fyrverkerier och Bröllop
I fredags var jag för första gången i Lindas nya lägenhet. Helt underbart att hon ska flytta till Kortedala! Hon kommer lätt hamna överst på min favoritgrannar-lista. Den var riktigt fin och hon hade grym utsikt, så det är redan klart att nyårsfesten blir hos henne.
Utsikt från lindas fönster: fin regnbåge va! Vi såg ett rådjur och fyrverkerier sen med. Jepp det är sant! Fyrverkerier. I Kortedala skjuts de upp året om.
I lördags var det första och det enda som fanns i mitt huvud hela dagen: Bröllopet.
Jag åkte ut till Lerum sjutton minuter över 12, och gick sedan de en och en halv så välkända kilometrarna bort till Kastenhof. Efter lite om och men hittade jag Malin i källaren och hon började informera mig om allt som skulle göras. Vi började dekantera rödvinet. Vid halv två dök de andra tre tjejerna som skulle jobba med oss upp, Sara, Kajsa och Åsa. De hade gått utbildningen i september förra året och efter det jobbat i bl.a. Spanien, som de nog skulle flytrta ner till igen nu.
När gästerna anlände började vi servera champagne. och tur med vädret som vi hade var det jättevarmt, och det var nästan olidligt att stå inne i tältet. Men värmen märktes av för oj vad de drack. Vi fick hålla hårt i de sista flaskorna för att ha något kvar till brudskålen.
Så snart champgnen var uppdrucken och undanstädad och vi hade hunnit springa den lilla tipspromenaden runt huset var det dags att börja öppna vinflaskor och sen var det dags att ge sig ut och servera vitt vin och sedan förrätt. Det blev ett väldigt springande eftersom det var en bra bit mellan köket och tältet som var uppsatt ute i trädgården. Det blev inte någon lång paus från det att vi hade dukat fram förrän tallrikarna skulle dukas av igen, och då var det dags att servera rödvin och huvudrätt. kocken hängde dock inte riktigt med i köket här så vi fick hjälpa till att lägga upp på tallrikarna. Jag blev utsedd till "grön expert". Mycket fint!
Vi skulle nångång under kvällen ha hunnit ta matpaus, men då allt stressade på så blev det inte tid till det. Nej, för härnäst var det dags för dessertvin och dessert att serveras. Efter det började jag förbereda baren, skärde upp frukt och tog fram allt som kunde tänka behövas. och det dröjde inte länge innan man fick beställningar där.
Bröllopstårtan serverades, och med den ännu mer champagne. Fattar inte hur de kunde dricka så mycket som de gjorde. Visserligen märktes det ju att en del var riktigt fulla. Efter det, bortåt midnatt nån gång fick vi äntligen en liten paus så att vi kunde gå upp för att få i oss lite mat. Dock visar det sig att maten är så gott som slut då några gäster tydligen har använt det som fyllekäk.
Resten av kvällen stod jag mestadels i baren. Och när den stängde vid 2 ungefär var det bara att sätta igång att städa. Det tog oss två timmar att få städat unadn allting och jag konstaterade då att tågen mellan Lerum och Göteborg hade förmodligen slutat gå vid 4 på natten även en lördagsnatt. Så jag och Malin sov över på kastenhof. Det var ganska skönt att gå och lägga sig efter 15 timmars oavbrutet arbete kan jag lova.
Utsikt från lindas fönster: fin regnbåge va! Vi såg ett rådjur och fyrverkerier sen med. Jepp det är sant! Fyrverkerier. I Kortedala skjuts de upp året om.
I lördags var det första och det enda som fanns i mitt huvud hela dagen: Bröllopet.
Jag åkte ut till Lerum sjutton minuter över 12, och gick sedan de en och en halv så välkända kilometrarna bort till Kastenhof. Efter lite om och men hittade jag Malin i källaren och hon började informera mig om allt som skulle göras. Vi började dekantera rödvinet. Vid halv två dök de andra tre tjejerna som skulle jobba med oss upp, Sara, Kajsa och Åsa. De hade gått utbildningen i september förra året och efter det jobbat i bl.a. Spanien, som de nog skulle flytrta ner till igen nu.
När gästerna anlände började vi servera champagne. och tur med vädret som vi hade var det jättevarmt, och det var nästan olidligt att stå inne i tältet. Men värmen märktes av för oj vad de drack. Vi fick hålla hårt i de sista flaskorna för att ha något kvar till brudskålen.
Så snart champgnen var uppdrucken och undanstädad och vi hade hunnit springa den lilla tipspromenaden runt huset var det dags att börja öppna vinflaskor och sen var det dags att ge sig ut och servera vitt vin och sedan förrätt. Det blev ett väldigt springande eftersom det var en bra bit mellan köket och tältet som var uppsatt ute i trädgården. Det blev inte någon lång paus från det att vi hade dukat fram förrän tallrikarna skulle dukas av igen, och då var det dags att servera rödvin och huvudrätt. kocken hängde dock inte riktigt med i köket här så vi fick hjälpa till att lägga upp på tallrikarna. Jag blev utsedd till "grön expert". Mycket fint!
Vi skulle nångång under kvällen ha hunnit ta matpaus, men då allt stressade på så blev det inte tid till det. Nej, för härnäst var det dags för dessertvin och dessert att serveras. Efter det började jag förbereda baren, skärde upp frukt och tog fram allt som kunde tänka behövas. och det dröjde inte länge innan man fick beställningar där.
Bröllopstårtan serverades, och med den ännu mer champagne. Fattar inte hur de kunde dricka så mycket som de gjorde. Visserligen märktes det ju att en del var riktigt fulla. Efter det, bortåt midnatt nån gång fick vi äntligen en liten paus så att vi kunde gå upp för att få i oss lite mat. Dock visar det sig att maten är så gott som slut då några gäster tydligen har använt det som fyllekäk.
Resten av kvällen stod jag mestadels i baren. Och när den stängde vid 2 ungefär var det bara att sätta igång att städa. Det tog oss två timmar att få städat unadn allting och jag konstaterade då att tågen mellan Lerum och Göteborg hade förmodligen slutat gå vid 4 på natten även en lördagsnatt. Så jag och Malin sov över på kastenhof. Det var ganska skönt att gå och lägga sig efter 15 timmars oavbrutet arbete kan jag lova.
Kommentarer
Trackback