Spirit

Here I am chalmers igen, och nu är snart skolan igång igen. Massa overallsklädda folk nere vid kårhuset. Förmodligen nollning på gång. Och imorgon blir det dags för mig att hoppa i overallen igen. Känns som en evighet sen. Men imorgon blir det vikingasittning på studs. 

Det går framåt för mig på scandic förstås. Fixar det mesta utan hjälp nu (i början var man ju jättevilsen och hittade ingenting) och igår fick jag massa dricks. Våra kockar är jätteroliga. Men om det är jag som pratar otydligt eller Mattias som hör dåligt kan man ju fundera på. För jag får inte ihop hur han kunde få det till att låta som att jag tyckte att han var koko (stavas coco istället kanske) när jag sa att vi behövde fler pannkakor till att fylla på buffén. 

Scandic Europa

I måndags började jag praktisera på Scandic Europa. Det är jättesvårt att hitta bakom kulisserna där kan jag ju berätta. Jag har redan gått vilse flera gånger. Men jag börjar så smått lära mig.

Alla jag har jobbat med har varit jättetrevliga. I måndags jobbade jag i servisen och vi hade en beställning kl 8 på två busslass från Oslo som skulle äta trerätters. Detta ägnade jag mig mest åt denna dagen. Tog även hand om lite vanliga matgäster först.

Jag gick mest med Hannah, en jättetrevlig tjej som jobbar extra där. Hon visade mig hur man skulle göra allting som jag inte redan visste i princip. Vi gick även igenom kassan på kvällen och konstaterade att vi hade fått hela 42 kr i dricks, vilket vi delade lika på.

Igår hade jag veckans lediga dag och den spenderade jag med Mia. Det regnade dock förfärligt det mesta utav dagen, så det fanns inte mycket roligt att hitta på. Vi var på en kulturkalaskonsert på kvällen. Bandet som spelade var riktigt bra. Har dock glömt av vad dem heter nu igen, trots att jag frågade Mia om det två gånger.

Jag har jobbat förmiddag idag, vilket har varit väldigt lugnt.  Jag och Susanna låg snart så långt före i schemat att vi inte hade någonting att göra. Men jag fick stå i baren en del idag. Plockade fram allt, skar upp frukt och så. Fast drinkar är väl inte så populärt på förmiddagen, men jag fick testa på att tappa öl för första gången idag. Jag var riktigt grym på det. 

Fyrverkerier och Bröllop

I fredags var jag för första gången i Lindas nya lägenhet. Helt underbart att hon ska flytta till Kortedala! Hon kommer lätt hamna överst på min favoritgrannar-lista. Den var riktigt fin och hon hade grym utsikt, så det är redan klart att nyårsfesten blir hos henne.


Utsikt från lindas fönster: fin regnbåge va! Vi såg ett rådjur och fyrverkerier sen med. Jepp det är sant! Fyrverkerier. I Kortedala skjuts de upp året om.

I lördags var det första och det enda som fanns i mitt huvud hela dagen: Bröllopet.

Jag åkte ut till Lerum sjutton minuter över 12, och gick sedan de en och en halv så välkända kilometrarna bort till Kastenhof. Efter lite om och men hittade jag Malin i källaren och hon började informera mig om allt som skulle göras. Vi började dekantera rödvinet. Vid halv två dök de andra tre tjejerna som skulle jobba med oss upp, Sara, Kajsa och Åsa. De hade gått utbildningen i september förra året och efter det jobbat i bl.a. Spanien, som de nog skulle flytrta ner till igen nu.

När gästerna anlände började vi servera champagne. och tur med vädret som vi hade var det jättevarmt, och det var nästan olidligt att stå inne i tältet. Men värmen märktes av för oj vad de drack. Vi fick hålla hårt i de sista flaskorna för att ha något kvar till brudskålen.

Så snart champgnen var uppdrucken och undanstädad och vi hade hunnit springa den lilla tipspromenaden runt huset var det dags att börja öppna vinflaskor och sen var det dags att ge sig ut och servera vitt vin och sedan förrätt. Det blev ett väldigt springande eftersom det var en bra bit mellan köket och tältet som var uppsatt ute i trädgården. Det blev inte någon lång paus från det att vi hade dukat fram förrän tallrikarna skulle dukas av igen, och då var det dags att servera rödvin och huvudrätt. kocken hängde dock inte riktigt med i köket här så vi fick hjälpa till att lägga upp på tallrikarna. Jag blev utsedd till "grön expert". Mycket fint!

Vi skulle nångång under kvällen ha hunnit ta matpaus, men då allt stressade på så blev det inte tid till det. Nej, för härnäst var det dags för dessertvin och dessert att serveras. Efter det började jag förbereda baren, skärde upp frukt och tog fram allt som kunde tänka behövas. och det dröjde inte länge innan man fick beställningar där.

Bröllopstårtan serverades, och med den ännu mer champagne. Fattar inte hur de kunde dricka så mycket som de gjorde. Visserligen märktes det ju att en del var riktigt fulla. Efter det, bortåt midnatt nån gång fick vi äntligen en liten paus så att vi kunde gå upp för att få i oss lite mat. Dock visar det sig att maten är så gott som slut då några gäster tydligen har använt det som fyllekäk.

Resten av kvällen stod jag mestadels i baren. Och när den stängde vid 2 ungefär var det bara att sätta igång att städa. Det tog oss två timmar att få städat unadn allting och jag konstaterade då att tågen mellan Lerum och Göteborg hade förmodligen slutat gå vid 4 på natten även en lördagsnatt. Så jag och Malin sov över på kastenhof. Det var ganska skönt att gå och lägga sig efter 15 timmars oavbrutet arbete kan jag lova.

Brödrabesök

Min dator har gått sönder! MIn värld har rasat samman och jag håller på att gå upp i atomer. Nej, så illa är det inte riktigt. Men datorn är sönder och därav den dåliga uppdateringen på bloggen de senaste dagarna. Jag har nu tagit mig in på Chalmers med mitt fina lilla passerkort och sitter ensam i en datasal där och skriver för fullt. Ganska trivsamt här faktiskt, om man bortser från att ljuset slocknar efter ett tag om man inte rör sig runt i rummet. Synd att Chalmers inte ligger närmare hemma.

Men jag kan i alla fall konstatera att en hel del har hänt sedan jag senast skrev här och för att få någon ordning i det hela ska jag dela upp inläggen lite och i det här tänkte jag berätta om mina bröders besök här i Göteborg.

Emil och Sune anlände till Göteborg med buss 880 kl 11.30 på torsdag förmiddag. Vi tog en sväng på stan och Sune köpte frimärksalbum. Det konstaterades att killarna ville gå på bio så vi åkte bort till bergakungen för att fixa biljetter. Efter mycket tjaffs kom de överens om "Jiddra inte med Zohan".

Efter att vi hade fått några mackor i magen gav vi oss på lite spontanminigolf som jag fick för mig att lite spontant förlora. Hm, inte riktigt min typ av banor. Men det var fint där får medges.





Efter minigolfen hade pojkarna ett väldigt behov av att gå på toaletten. Turligt nog så hittade vi en toalett mycket nära intill. Den toaletten var dock inte den lättaste att hantera. Först hade de jättestora problem med att få stängt dörren och sen när Sune kom ut från toaletten stod det "Ur funktion" på displayen som det tidigare hade stått ledigt och upptaget på.



Efter detta var det dags för en glass i solen!



Vi gick en sväng till på stan. Butterix är ju ett måste när killarna är här. Sedan blev det pizza innan det var dags att bege sig till bergakungen för bion. Får medge att filmen bjöd på en del skratt, annars så var det en ganska förutsägbar story. Men men, jag tror att Emil och Sune gillade den och det är ju huvudsaken.

Cheap me like

Det känns att det är mindre än en månad tills skolan drar igång igen. Det är det ständigt återkommande samtalsämnet nu och så får man ju ständiga brev om att man har blivit antagen och att man får studiemedel. Sköna upplysningar i och för sig.

Siri räddade mig ur min tristess idag och kom ner till Göteborg. Vi gick runt i stan, var och fikade på kosmos, och jag fyndade ett par skor för 50 kr på cheap shop. Och jo det var ju verkligen "cheap" där så att säga. Fanns ju inte en pryl över 50 spänn och de hade fullt med jeans och skor. Men det var ju fint att komma över ett par billiga skor efter fredagens förlust av mina sandaler. Fast jag hade iofs tänkt att testa lite superlim på dem. Kanske går att laga.



Mina 50kr-skor.


Imorgon dyker Emil och Sune upp. Får se vad vi hittar på.   


Ensam ledighet är dötrist

Har kommit på att för mycket oönskad ledighet gör att man får mindre gjort än vad man lyckas med annars. Har verkligen haft jordens långsammaste dag här. Och ju mer man försöker hitta på saker att göra, desto mindre tilltalar en och det slutar att man går runt rastlös i lägenheten och bara klagar på att allt är så tråkigt. Sen tar man sig samman och sticker ut och tränar. Det är i princip det vettigaste jag har hittat på idag.

Men dum som jag är får jag för mig att jag ska springa skogsintervaller. Hur smart är det på en skala när det regnade hela dagen igår. Det var blött och jättehalt. Men jag lyckades otroligt nog att undvika skador trots att jag halkade och for med mina joggingskor på det hala berget. Men jag hade trots halkan en medeltid på ungefär 4.20 på mina intervaller vilket är ungefär 10 sekunder snabbare än förra veckan. Inte illa!  

Så vad skulle du göra om du fick veta att du hade som mest ett år kvar att leva? Alltid något man kan fundera på om man har tråkigt, eller också kan man lyssna på Leave me breathless. (Jag tror den bara heter breathless egentligen, men detaljer.) Vad nu den låten har att göra med saken vet jag inte. Fick inte riktigt till någon sådan där snygg parlamentetövergång från den ena till den andra här. Men men, det får bli en annan gång. So long.

Gratis är gott

Jag har fått praktik på Scandic Europa. Så jag börjar där på måndag. Ska bli jättekul, men nu har jag ju en vecka till att, fördriva. Vet i och för sig minst två personer som inte hade haft något emot om deras semester var en vecka längre. men jag vill bara komma igång känner jag.

Det har varit jättetråkigt väder idag. Bara regnat. Usch och fy.

Såg nyss Liftarens guide till galaxen. Den var bra. Var ju ett tag sen jag läste boken så det var kul att se hur det hela kom tillbaka ju längre man kom i filmen. De har gjort ett bra jobb med den filmen, helt klart. Det var precis som jag hade tänkt mig.



Tänk om det ändå vore så väl. Då skulle jag ha shoppat mycket mer.

...who wasted opportunity

Varför missar man ibland möjligheter fastän att de serveras på silverfat för en? Varför är det först i efterhand, när tillfället har gått förbi och det är försent, som man inser vilken chans man fick men som man inte utnyttjade? Jag vill förklara det med att jag blev överrumplad av ögonblicket, trodde inte riktigt mina ögon, och fick tunghäfta när jag insåg att jag inte såg i syne. Men sen grämer man sig över att en sådan chans får man nog aldrig igen, så varför tog man inte nytta på den. Man vill vrida tiden tilbaka, för att man har insett hur man kunde ha agerat annorlunda och utnyttjat situationen. Synd bara att man inte insåg det i det ögonblicket

Läste igenom ett av mina skrivprojekt, som har luggit på lä ett tag, förut idag. Måste säga att jag har talang. Eller jag lyckas i alla fall fånga mig själv.

Formen är inte riktigt lika bra som den var i maj. Fast det visste jag redan. Var uppe vid delsjön och sprang idag. Samma sträcka som jag i maj klarade på 67 minuter tog idag 71 minuter. Så jag har lite att jobba på. Men en positiv sak är i alla fall att skoskaven är borta nu, så de hindrar inte min träning längre.

Har inte hört något från Scandic, så imorgon ska jag ta mig en tripp dit och undersöka saken.

Dagens låt: One song glory. Från musikalen Rent, tyvärr hittade jag inte någon version från filmen av den som hade bra kvalitet, så jag nöjde mig med låten och videon blev en annan. Det är ju fortfarande Adam Pascal som sjunger och om man har lust kan man ju alltid spana in Jason Dohring.

Kungshamn tur och retur

Det blev en längre vistelse på kusten än vad som var planerat. Jag hade ju bara tänkt att stanna över dagen, för att åka hem på kvällen och träffa Elin från bartenderskolan innan hon återvände hem till Uppsala. Men just när jag skulle till att gå på bussen får jag meddelande ifrån henne som säger att hon har blivit sjuk. Så det blev tyvärr inget med det. Då beslutade jag mig för att stanna kvar en dag till.

Emil och Sune var också ute i kungshamn hos mormor och morfar så vi var och badade. Vädret det senaste har ju varit så varmt så man har hållit på att flyta bort. Jag lyckades jämna ut min solbränna lite grann, fast det syns fortfarande ett tydligt streck på båda armar. Jag, Emil och Sune roade oss med att spela in en gangsterfilm, i vilken jag mestadels agerade kameraman och manusförfattare. Den blev faktiskt ganska rolig.



I torsdags kom Mamma och Mats ut så jag passade på att ta lift med dem till Uddevalla. För att sen fortsätta med en buss, som jag höll på att missa, till Göteborg.

Igår var jag Linda, Mary och Max med flera på Delirium. Riktigt nice. På väg hem gick dessvärre min ena sko sönder. Så det blev till att gå barfota.




Flamie hade det väldigt skönt här i morse.

RSS 2.0