Eviva Espana

De nya europamästarna i fotboll heter naturligtvis SPANIEN!



Vi såg matchen hemma hos Robert. Var väl bara jag och Mary där som höll på Spanien, men det visade sig ju att vi så klart höll på det bästa laget. Fernando Torres lobbade snyggt in bollen över Lehmann i 33:e minuten, och sen var det klart. Det målet var allt som behövdes. Spanien blev europamästare igen efter 44 år, och de lyckades att vinna varenda match i hela turneringen. Mycket imponerande!


Den här lobben från Torres gav Spanien 1-0 och en EM-seger.

David Villa fick ju dessvärre inte vara med och spela final på grund av sin skada, men han blev ju EMs skyttekung med sina fyra mål och han var slutspelets bästa spelare strax före Zlatan enligt Sportals sammanställning.

Nu är EM slut. Så nu kommer det nog inte bli fotbollsrapporteringar i den här bloggen på ett tag framöver, vilket kanske kan glädja alla som inte är intresserade av fotboll.

Har blandat en Mojito idag och fick tre stjärnor på hälltestet. Det går framåt. Dessutom har jag druckit Frozen Strawberry Daquiri, och den är ju bara så himla god.

Kim Källström borde ha fått spela mer i EM

Har upptäckt att jag inte är ensam om att tycka att Kim Källström är en grymt bra fotbollsspelare som borde ha fått spela mycket mer i EM än vad han fick. David Villa gillar verkligen hans spelstil! Läs själv här!


Kim Källström

Ett uttalande av EMs skytteligaledare:

- Allt jag kan göra nu är att njuta av söndagen. Jag är lite ledsen över att jag inte kan vara med men det är bättre att en frisk och hel lagkamrat spelar istället för mig, speciellt som skadan gör att jag haltar svårt, säger David Villa till EM:s hemsida.
 


Spanien till final!

Spanien skjuter rakt i mål! WOWOWOW

Jag vet inte om jag ska hoppa av glädje eller lägga mig ner och gråta av sorg. Spanien i EM-final! (Inte oväntat från min sida, men tydligen från alla andras) Redan i gruppspelet visade de ju sin överlägsenhet gentemot Ryssland, och det hjälper inte att Metro skriver ett helt uppslag om Arsjavin, de blir inte bättre för det. Och Ryssland har 11 spelare på plan. Arsjavin är inte hela laget. Dessutom tyckte jag att Arsjavin var ganska osynlig under matchen.

Stackars David Villa gjorde ju mycket mer nytta under sina 34 minuter på plan, än vad Arsjavin gjorde på 90 minuter. Sen fick han en muskelbristning i benet. Det är anledningen till att jag vill gråta. En av de bästa spelarna i Spanien - och EM också för den delen - som i mångt och mycket har fört dem till den här finalplatsen, kan nu inte vara med och spela i finalen.

 
Stackars David Villa tvingas gå av plan.

Men detta bevisade ju att Spanien lever inte på en enda spelare som Ryssland, utan de har flera stycken i världsklass! De kunde utan Villa placera tre skott i Rysslands målbur. Det första stod Xavi för, nummer två sattes av Güiza - snygg målgest av honom. Och mål nummer tre fick Silva välförtjänt göra. Han spelade jättebra i matchen mot Italien med, och skulle ha haft ett mål redan då, men som plåster på såren fick han göra ett nu i alla fall. Fábregas gjorde ett snyggt inhopp efter att Villa hade tvingats av plan. Han spelade fram till både mål nummer två och tre.


Güizas mål.

Final på söndag. Tyskland kan glädja sig åt silver, för EM-guldet det går till Spanien!

Jag vågade mig slutligen in på skolmailen för att kolla in resultatet på flervariabelanalystentan. Jag fick godkänt på tentan! Underbart!   

Riesling Auslese

Vi har haft vinprovning idag. Testade bland annat ett vitt vin, Riesling Auslese, som jag varmt kan rekomendera. Ett halvtorrt tyskt vin med smak av druvor och fläder. Man kan få det för endast 69 kr på systemet såg jag. Passar bra som sällskapsvin eller till inte allt för söta desserter.

Pendlargänget passade på att testa Lerums pizzahörna idag innan vi åkte hem. Mycket stora och välfyllda pizzor. Orkade inte äta upp en hel, vilket jag alltid brukar göra annars.

Tyskland är vidare till final. Inte speciellt förvånande, men shit vilken spännande match. Turkiet var verkligen ett värdigt semifinallag. De gav Tyskland en riktig match. Det var ju först i 90:e minuten som Lahm kunde avgöra med sitt 3-2 mål. Synd att sändningen var så dålig så att det blev tillfälliga avbrott nästan hela tiden.


Här gör Philipp Lahm 3-2.

Imorgon håller vi tummarna för Spanien. Jag har ingått ett vad, så om Spanien vinner EM blir jag 500 kronor rikare. Vad jag måste göra om de inte vinner behöver vi inte gå in på.

Kent i Strömstad

Har fått veta att Kent ska spela i Strömstad den 11 juli. Och inte nog med det. Det ska Håkan Hellström med. Två av mina största favoriter på samma plats samtidigt. Jag är grymt sugen på att åka dit. Jag kommer ju att missa Kent när de är i Göteborg eftersom jag är på O-ringen då. Dessutom ska Håkan tydligen inte ha sin traditionella avslutning på Liseberg, så i annat fall kommer jag inte att få se honom i år.




Spanien till semifinal

JAAAAAAAAAAA!!!!

Ungefär så där lät det i min lägenhet för 5 minuter sen då Spanien gick vidare till semifinal på straffar. Jag studsade upp och ner här i stolen och sprang upp på varje mål eller räddning. Casillas gjorde ju två underbart fina räddningar. Han är en av matchhjältarna helt klart. 

Spanien hade klart mest bollinnehav i matchen. Det var de som styrde spelet och Italien som jagade. De stora italienarna hängde inte med de små kvicka spanjorerna. Men trots detta hände det inte speciellt mycket. Båda lagen gick på säkerhet och hade ett enormt bra försvar och två grymt duktiga målvakter. Det var nästan så att man kunde förutspå straffar efter första halvlek. Det kom en del skott, men de flesta var långt utanför och bara ett par få som var riktigt nära. 

Att Torres blev utbytt förvånade mig. Det syntes även på honom att han inte var riktigt nöjd med att behöva lämna plan. Men att skicka in skyttekungen Daniel Güiza visade väl egentligen bara att Spanien ville ha mål. För det slet de verkligen för in i sista minuten.


David Villa och Santiago Cazorla

Så blev det straffar och jag satt som på nålar när David Villa gick fram och så fint placerade bollen i mål. Därmed stod det 1-0 till Spanien, och skytteligaledaren Villa hade gjort sitt femte mål i EM. När Casilla räddade Italiens andra skott och Senna satte det tredje för Spanien hade Spanien matchen på sin sida även om det var långt ifrån avgjort. Men de hade råd att missa ett skott nu, utan att det gav segern till Italien. Och den missningen kom iomed Daniel Güizas skott. Men Italien missade nästa straff vilket gjorde att 21-åriga Cesc Fábregas kunde avgöra. Spanien vann med 4-2 och är nu vidare till semifinal, där de på torsdag kommer att möta (förvånansvärt nog) Ryssland.
 
Men innan dess ska Tyskland och Turkiet göra upp på onsdag. I den matchen tror jag på Tyskland, även fast jag tycker att det hade varit roligare om Turkiet gick vidare. Allt har ju inte riktigt gått som jag har trott i turneringen. Ett bra exempel på det är ju Rysslands skräll mot Holland. Jag var övertygad om att Ryssland skulle förlora den matchen men ack så fel jag hade. Men i semifinalen tror jag på Spanien. De slog ju Ryssland redan i gruppspelet med hela 4-1. Och Spanien är ju mina EM-favoriter. Jag hoppas att jag ser Spanien jubla, precis som de gjorde idag, då finalen är avgjord och de står som segrare.  

Life on Mars

När man är ute och går kan man ibland hitta de mest roliga sakerna.


Titta bara, här finns det en svängande spårvagn. Som om alla andra spårvagnar skulle köra rakt hela tiden annars.


Visste inte att sopnedkast var så komplicerade att det behövs en brukanvisning. Men tydligen är de det.


Visst är det en mysig liten bro jag hittade.


Shit! Vad det blåser!


Mycket mäktig grav måste jag säga. Den syntes på långt håll och stack verkligen ut ifrån de andra. Jepp, jag är yrkesskadad. Promenerar fortfarande omkring på kyrkogårdar.

En låt som jag har haft på hjärnan sen vi körde singstar igår: Life on mars

Midsommar i Kållered

Det blev midsommar i Kållered hemma hos Max. Linda och Mary kom och hämtade upp mig så åkte vi hem till Linda för att plocka lite blommor till midsommarkransar. Sen hämtade vi upp Anna och fortsatte ut till Kållered.  Där lagade vi mat i mängder, och Linda band ihop midsommarkransarna.



När alla hade kommit och maten var klar slog vi oss ner och åt. Grymt god mat måste jag säga!





Vi spelade lite spel, men då det var evighetsspel det handlade om, iomed att vi var så många så var det ingen som orkade spela klart något.

Mitt i natten fick en del för sig att de skulle bada, så vi stack upp till den lilla tjärnen

 

En mycket trevlig midsommar helt enkelt. Hoppas att ni också hade det.


Dont drink and drive

Dagarna har bara rusat fram den här veckan. Och bartendern har kommit ytterligare ett par steg på vägen mot fulländningen. Har nu testat 43 olika fruktlikörer, haft ölprovning, och blandat mina första riktiga drinkar, efter konstens alla regler.  Eller nästan i alla fall. Hälla fyror på fri hand samtidigt som man häller i softdrinks är väl fortfarande något som behöver slipas på, men min Cuba Libre blev mycket god iaf. Det var det flera stycken som anmärkte.

I tisdags var jag och Mia uppe på Ramberget och hade picknick. Mycket fin utsikt däruppe. Det finns sådana där "kompassnålar" som pekar ut lika olika ställen i Göteborg som man kan se däruppifrån, som t.ex. lisebergstornet och Ullevi.







Är grymt besviken på resultatet mot Ryssland förstås. Såg matchen på PC med Mary, Cajsa och Andreas. Vet inte vad som hände egentligen. Var ryssarna så mycket bättre, eller varför kunde inte vi få våra passningar till rätt personer och varför kunde vi inte få in den där bollen i mål? Första gången någonsin som vi förlorar mot Ryssland. Men det här kanske är ett första-gången-EM. Jag tror att Spanien kommer att slå Italien för första gången i kvartsfinalen nu. Jag tror att Spanien kommer att gå långt. Det blir nog final, om de lyckas klå Holland i semifinalen vill säga. För Ryssland lär ju inte ha någon som helst chans mot Holland. Nej, jag tror på en final mellan Spanien och Tyskland, till skillnad från alla andra som tror att Holland kommer att ta hem EM i år. Men vi får väl se vem som har rätt i slutändan. Trodde att Portugal skulle ta hem spelet mot Tyskland ikväll, men efter bortdömda mål (för Portugal efter offside?) och icke-bortdömda mål (för Tyskland, skulle varit avblåst för frispark.) blev resultatet ett annat. Synd, tycker att Portugal var mer förtjänta av en semifinalplats. Illa att inte den enda svensken som fortfarande var kvar i EM kunde göra en bättre insats. Tycker att det har varit klagomål på honom i varenda match som han har dömt.

Det jag kan klaga på angående den svenska förlusten är att förutom att vi inte kan slå bollen i rätt riktning (felpassningar och jämt jämt jämt utanför mål.) så kom bytena i det svenska laget alldeles för sent, och det skulle ha varit ett till. Jättebra av Lagerbäck att han äntligen skickade in Kim (må erkänna att även min favorit missade målet med en meter) i någorlunda tid. Jag menar han fick mer än fem minuter på sig i alla fall. Och efter att han kom in på plan så gjorde i alla fall inte ryssarna några fler mål och Sverige hade fler chanser. Men att skicka in Allbäck i 79:e minuten var på tok försent. Okej han har många gånger varit målkanon, men nu märkte jag knappt inte av att han var på plan ens. Det märks när Kim kommer in på planen, men Allbäck kunde stannat på bänken. Jag märkte inte av att han va på plan. Nuddade han ens bollen?

Sveriges hade det äldsta landslaget i hela EM. Säger inte det en hel del? Vi måste ju låta de nya stjärnorna spela. Henke skulle ju sluta efter VM, men nu är han med i alla fall. Varför? Och varför spela med skadade spelare, när vi har friska som kan ersätta. Jag menar Zlatan sätter säkerligen skräck i ryssarna, men efter 45 minuter utan att han åstadkommit någonting då är ryssarna inte rädda längre. Han borde inte ha spelat med sitt skadade knä. Vi kan inte leva enbart på hans namn. Det måste ju hända något också.



Sen får erkännas att den ryske målvakten är otroligt duktig, och det är inte lätt att komma förbi honom. Vi hade flera fina chanser som han satte stopp för. Men det är inte omöjligt att ta sig förbi. Villa lyckades tre gånger på 90 minuter, inte en enda svensk lyckades en enda gång. Det måste betyda att Villa är tre gånger så bra som hela svenska landslaget. Ja, heja Villa och Spanien, säger jag. Jag hoppas de tar hem det hela!

Imorgon är det midsommarafton. Se till att inte köra bil då. Och kör inte motorcykel heller efter att ni har druckit alkohol.

En mycket passande Kentlåt: Sverige. Lyssna noga på texten, och spana in videon. Svenska landslaget på bild. Ironiskt eller? 

Det behövs inga kort!

Att hitta i Lerum är inte det enklaste. Vi började med en kontrakurs, men fick hjälp av en hygglig man som berättade att vi var en och en halv kilometer i fel riktning. Så det var bara att vända. Sen kom vi in på någon liten stig. Kanske är det här genvägen, tänkte vi. Så vi letade oss fram genom regnskog och kvicksand. Turligt nog hoppade ingen stor gorilla fram. Och strax därpå skymtade vi det. Kastenhof. Och vi anlände just i tid till att vi skulle börja.
 
De första två timmarna hade vi Ingela och mycket av det hon pratade om idag kunde jag sen serveringsutbildningen, men det var en hel del nya saker med förstås.

Efter lunch hade vi Marie som pratade om sprit. Vi fick gå ner till baren i källaren och testa vodka, tequila, gin, whisky, grenadine, brandy och cognac.

Så nu är vi igång. Verkligen jättekul!

Idag fyller brorsan år. Grattis Emil!

Ett konstaterande från igår: Det behövs inga kort!



Piratparty!!!

Då jag alltid av någon oförklarlig anledning alltid är ute i sista sekund blev det en ganska panikartad start på piratpartydagen. Vid åttatiden bar det av ner till stan för att placera ut de 38 skatterna. Det innebar en gång/språngmarsch genom hela staden. Göteborgsvarvet nummer 2. Och på min resa var jag i 4 fontäner och fick tagit ett mycket fint utsiktskort uppe vid skansen kronan.


När jag sprungit runt stan var det dags att ta sig hemåt och fixa klart maten och packa. Det blev mycket tungt att få med sig allt som skulle med. Min stora sportbag och två papperspåsar. Det är de enda lägena då man önskar att man hade haft bil. Då hade jag kunnat ta med boomblastern också. Det orkade jag inte nu. Hade nog att släpa på ändå.

Nere på drottningstorget hittade jag mina pirater. Vi lekte en liten namnlek och sen efter många om och men fick jag delat in dem i lag. Lagen fick kartor med 19 markerade "skatter". Sen bar det av. Varje skatt innehöll en bokstav och av dessa bokstäver skulle de sedan bilda en mening.


Skatterna såg ut så här.

Så här såg det ut på deras väg (Helene och Mia som har varit fotografer):

 









Under tiden som de var ute på skattjakt begav jag mig till målet; Slottsskogen. Där satte jag upp tipspromenaden de skulle få gå sen och blandade lite rom och cola. De båda lagen dök upp i princip samtidigt. Snacka om timing. Jag fick en glass och en ros och David på Chez Amis autograf från det ena laget, vilket hade varit deras uppdrag utöver skattletningen. Och det andra laget hade nästan lyckats få fram 8:ans tidtabell. De var 7:ans men de hade ju skrivit + 1 på. Sen så hade de räknat att det var 194 trappsteg upp till skansen kronan. Endast det ena laget hade lyckats klura ut vad det var för mening jag sökte, nämlingen: We are the pirates!

Vi hade lite picknick innan det blev dags för dem att promenera runt tipspromenaden.





Efter tipspromenaden blev det en liten final och prisutdelning förstås.

Men nu hade klockan sprungit iväg. Matchen mellan Sverige och Spanien hade ju börjat. Så vi promenerade bort till kontiki för att se andra halvleken där. Grymt irriterande att Villa fick in det där skottet när det var en minut kvar av matchen. Och det var ju väldigt snällt av Lagerbäck att låta Kim spela i hela 5 minuter. Men mamma var ju glad i alla fall. Villas mål gav ju henne massa utdelning då hon hade tippat att Spanien skulle vinna med 2-1 och att Villa skulle göra mål.

Härnäst begav vi oss hem till Niklas för att spela lite singstar. Mycket kul! Men jag sjöng så mycket att jag nästan tappade rösten på slutet, då lät det inte så bra längre. 

Sen blev det ut på stan. Valand gillade inte att man gick klädd i shorts och sandaler, så efter många om och men hamnade vi på något litet ställe, där vi slog oss ner en liten stund, innan det bar av hemåt igen.
  


Larmet gick

I fredags när jag var och handlade hände något märkligt. Jag hade just betalt och skulle gå bort och packa ner mina varor, då är det en sådan här larmapparat som man får gå igenom först. Och när jag passerar börjar den tjuta. Där står jag som ett frågetecken. Varför tjuter det? Jag får följa med en tjej in på ett rum för att kolla vad som utlöste larmet samtidigt som en kille som jobbar där packar ner mina varor. Då är det biblioteksboken som jag har i väskan som tjuter. Det nya lånesystemet är alarmerande. Och dessutom är det min kamera som ger utslag. Min kamera! Den har jag alltid i väskan ju och den har aldrig fått något larm att gå igång tidigare. Himla knepigt. När jag kommer ut har i alla fall killen packat klart mina saker. Snacka om service!   

Vad händer sen?

Planerar och planerar, det är allt jag gör just nu känns det som, men förhoppningsvis ska det bli bra. På lördag smäller det! Wiiie!! Men då allt är topsecret kan jag omöjligen avslöja några detaljer. De får ni i efterhand.

Det värsta med att läsa följetånger på internet som andra random personer lagt upp är att de ofta inte har något slut. Det är otroligt irriterande, när man har hittat en väldigt bra historia som man verkligen inte kan slita sig ifrån, om de plötsligt bara slutar när det är som mest spännande. Vad händer sen då? vill jag skrika. Kan ju tillägga att historierna jag läser är på engelska. Det trodde ni inte va? Tjejen som inte kan engelska för fem öre. Jodå, så är det. Lite imponerande, inte sant?

måndag drar bartenderutbildningen igång. Inte alls långt kvar ju! Ska bli superkul!   

Segeryra

Segern är vår! Segern är vår! Vi har vunnit! Segern är vår!

Så underbart att Zlatan äntligen fick briljera i svenska landslaget och att vi lyckades få in lite mål för en gångs skull. Sen att mål nummer två var total bonnröta, det är en helt annan sak. Vi kunde lika gärna ha fått det målet vid ett av de tidigare målchanserna, så slutresultatet var välförtjänt.

Vi hade bestämt oss för att se matchen på pc. Och vi insåg att ville vi ha en plats där fick vi vara ute i tid. Så därför bänkade vi oss där redan vid halv 6 och värmde upp inför kvällens match med matchen mellan Spanien och Ryssland. En mycket målrik och rolig match att titta på. David Villa i Spanien gjorde hattrick. Mycket snyggt. Ett slutresultat på 4-1 till Spanien var de verkligen värda. Ryssland lyckades aldrig riktigt greppa matchen. De hade ett par farliga målchanser, varpå en hörna där de ju faktiskt fick in bollen, men annars var det Spanien som höll i spelet, och då mestadels nere i Rysslands målområde.


Matchen mellan Spanien och Ryssland

Så över till huvudmatchen. Men först skulle det ju målas sverigeflaggor lite här och var. Utan på Karro förstås som höll på sitt hemmaland Grekland. Hon fick en massa grekiska flaggor, som inte skulle hjälpa det minsta dock. Men det var vi andra väldigt glada över.



Så var det dags att ställa sig upp och sjunga nationalsången. Det var fina grejjer det. Hela pc följde vårt exempel. Vi satt ju på första parkett, tur som vi hade haft, av de åtta icke förbokade platserna hade vi bästa tänkbara läge.

Det var en enda sak som jag inte var helt nöjd med vad gäller laguppställningen. Lagerbäck hade återigen satt Kim på bänken. Jag förtår inte varför han gör så. Kim spelar ju bäst på träningarna och träningsmatcherna, ändå är det han som får sitta på bänken när det gäller. Tror speakern ville ha in honom på plan lika mycket som jag. I första halvlek kommenterade han ju allt vad Kim gjorde. "Nu ställer Källström sig upp", "Källström ler", "Källström ser glad ut", "Källström står upp igen", o.s.v. 

Sverige spelade bra. De ägde spelet totalt hela första halvleken. Men inga mål kom. Jag började tappa hoppet lite, och anade att det nog kunde bli en sån där 0-0-match som vi har blivit så vana att se på senaste. Grekland körde sitt trekantsspel mellan backarna och blev totalt utbuade, inget hot där inte. Det hade ju varit taskigt om de skulle få in ett litet skitmål på någon fast situation.

Men tack och lov hade jag gjort rätt i att återigen lita på Zlatan. I 67:e minuten klippte han till och det var 1-0 till Sverige. Jag (och alla andra runtomkring) stod upp och skrek. Jublet visste inga gränser. Det var mål! Det var 1-0 till Sverige! Att Zlatan lite senare fick promenera av plan var lite tråkigt, men det är väl sant förstås att han är viktig att ha skadefri i framtida matcher, och som försvaret ligger på honom så har han det inte lätt.



Men det mest häpnadsväckande var ändå Petter Hanssons mål, som kom i 72:a minuten, blott 5 minuter efter det första målet. Vilket mål! Det var många lyckosamma studsar för att den bollen skulle studsa in i målburen. Men Petter gjorde en grymt bra match. Han ver verkligen en av matchens stora lirare.

Sen gällde det bara att hålla igen. Och det lyckades vi ju utmärkt med. Det såg lite farligt ut med Lagerbäcks alla byten. Och trots tre byten kunde han inte få in Kim på planen. Min "In med Källström på plan"-låt fungerade tyvärr inte. Jag är besviken på honom. Men jag hoppas verkligen att Kim får chansen i matchen mot Spanien på lördag.

Illa med Chippens skada. Det såg inte bra ut det där. Inte säkert att det blir något mer EM-spel för honom i år.
 
Härligt spelat Sverige!!!

Dagens måste...

Bok som måste läsas: Om jag kunde drömma av Stephenie Meyer. Den ska jag för övrigt lämna tillbaka till Jacob. Den är ju utläst sedan långt långt tillbaka. Underbar kärleksroman med vampyrer i. Me like!

Film som måste ses: Cutthroat island. Underbar piratfilm med Geena Davis, Matthew Modine, Chris Masterson m.fl. En annan sevärd film är Play by heart. Oväntat slut på den. Det gillar jag.

Café som måste besökas: Tintin såklart! Helst nattetid, då det är ett av få ställen som är dygnetruntöppna. Himla mysigt ställe som har himla god mat med.  

Tv-serie som måste ses: Veronica Mars och Mitt liv som död. Står fast vid att de bästa serierna sänds på svt 2. Alla dessa evighetsserier som går på trean och femman är ju likadana allihop. Det orkar man ju inte med. Dessutom klarar man ju inte av att följa dem. De går ju för ofta. Fast Moonlight kan man ju kolla in förstås. Vampyrserie där Jason Dohring är med.

Musikal som måste ses: RENT! Underbar story och låtar.

Fotbollsmatch som måste ses: Matchen imorgon mellan Sverige och Grekland.

Fest som man måste gå på: Mitt piratparty såklart!


Bara sport

Såg matchen mellan Portugal och Turkiet igår. Fin match som verkligen slutade på rätt sätt. Portugal hade övertaget genom hela matchen. Visst Turkiet kämpade på bra och skötte sig riktigt fint, men Portugal var bättre. Har nog blivit lite lik morfar. Förr tyckte jag inte fotboll var något att se på om inte Sverige spelade. Men matcher på den här nivån är riktigt underhållande. Tycker självfallet fortfarande att det är roligare när Sverige spelar men det utesluter inte att en sådan här match är bra. Men en sak är i alla fall säker. Jag missar inte matchen på tisdag! Inte en chans. Får bara hoppas att Lagerbäck inte gör något dumt, som att till exempel inte låta Kim spela. Då kan han lika gärna åka hem och gräva sin grav. Jag kan erbjuda mig att hjälpa till.

Har irriterande myggbett över hela kroppen. Vistelsen i Marstrand har lämnat sina spår. En del mindre trevliga än andra.

Jag känner verkligen min granne, eller är bekant med i alla fall. Vet inte riktigt var man drar gränsen. Men det är mer än det där hejandet i trappuppgången som det bara är med alla de andra. Tycker att det är lite coolt. för det känns som att det inte är så ofta som man känner sina grannar mer än så här.

Syrran har ju startat blogg. Och jag får väl ta och göra lite smygreklam för den. Och jag räknar helt kallt med att hon gör detsamma för mig.



Vem var med på stor bild i O-ringen-tidningen om inte jag. Kom på att jag hade glömt nämna det. Men det är ju bara så, att en del gör sig bra på bild. Och det här visar ju också vem som spurtar snyggast. Jag kanske inte springer snabbast men jag springer i alla fall snyggast. Men Emil kan räkna med att det är spurttävling som gäller på O-ringen i år, och jag satsar på seger.

Bara sport!

Scream and shout
Over and out



Nationaldagsfirande

Efter många om och men bar det av till Marstrand. Jacob hämtade upp mig, Dan och Daniel vid Ytterby station och sen åkte vi ut till Tjuvkil, där vi hittade de andra grillandes på stranden. Och ta det lugnt. Det var en riktig grillplatsinget lagbrott här inte. Efter att ha fått lite mat i sig började vi exprimentera lite. Vi grillade blåmusslor, och efter att jag hade sett Mattias äta en vågade jag mig på att smaka jag med. Och det var inte så farligt som jag trodde. 



 
Det är faktiskt godare än vad det ser ut.


Anna testade att grilla en blåmanet med men det blev bara kladdigt och äckligt.

Efter grillningen var det ett par som tog sig ett dopp innan vi gav oss av upp till stugan. Där hämtade vi glass som vi tog med oss upp på ett berg bakom stugan och åt.



Vi ställde oss högtidligt upp sen och sjöng nationalsången. Ett par riktigt fina försök blev det med leken skrivmaskinen. Men som sagt bara försök på den fronten.


När man är trött är det praktiskt att ha en huvudkudde. Och stjärnorna syntes med för den som hade ögonen öppna.

Strax efter detta kortet hade tagits flydde vi knotten och myggorna och tog oss ner till stugen för att få oss lite sömn.
När vi vaknade sen på morgonen blev det frukost ute i morgonsolen. Mycket härligt!


Morgonstund har guld i mun, men Mattias tar hellre ett grässtrå i munnen.


Mia. Spana in hennes blogg.


Innan det bar av mot den varma bussen, som skulle ta oss hem, var det inte helt fel att ta sig ett dopp i det blå.




Inga badkrukor här inte.


Jag fick guida allas våran Mattias alias köttbullsmannen hur han skulle ta sig till Linnéplatsen med spårvagn när vi anlände till Göteborg. Lite lustigt. Han har ju bott och pluggat i Göteborg lika länge som jag. Men de är ju lite insnöade de där chalmeristerna. Hittar ingenstans utanför Chalmers.   

Men jag har i alla fall fått springsällskap på nästa års Göteborgsvarv. Mattias sprang runt på på minuten samma tid som jag. Så nästa år borde vi ju hamna i samma startgrupp, så därför har vi bestämt att vi ska springa ihop. Det gäller ju att vara ute i tid när man letar springpartner.

Hoppas du gillade det här inlägget bättre, mamma.


Examenssittningen

I torsdags började jag dagen med att skriva ut och kopiera sittningshäften. Sen skyndade jag mig ner till cafeterian i b-huset för att hjälpa till vid champagneminglet. Träffade Erik från matteklassen där. Fick gratulera honom och fylla på hans glas. Han hade fått jobb med, så han stod bara i solen och njöt bredvid den nya brädan.

Efter att vi hade städat undan efter minglet begav jag mig till Villa Belparc. Där var givetvis Magnus i vanlig ordning, men då de hade premiär för den nya uteserveringen skulle han ha fullt upp med det under kvällen, så Fredrik fick bli min chef istället. Men det fungerade lika bra det.

Det kändes lite tomt och småtråkigt att det endast var dryga 65 personer som skulle dyka upp. Det blev inte mycket att göra alls. Jag hade bara ett bord med åtta personer att ta hand om så det gick väldigt hastigt med serveringen. Det blev mycket dötid

Efteråt sprang jag som vanligt runt och plockade disk och pratade med kvällens toastmastrar, Mary och Max,  trubaduren Peter och Öl-Calle. Mary och Öl-Calle fortsatte sitt fråga chans på alla killar åt Therese. Den här gången var det Peter som blev offer. Lite lustigt var att en tjej som jobbade på Villa Belparc frågade om jag hade jobbat länge som servitris där. Men jag har ju inte jobbat alls där.  Hon blev förvånad när jag berättade att jag jobbade gratis. Fredrik tyckte att jag stal deras jobb när jag fortsatte plocka disk och hjälpte till med städningen efteråt. Men jag poängterade då att han får göra det varje dag och jag får endast göra det två gånger om året, och då tycker jag att jag kan få göra det ordentligt

Dumt nog var det ju vardag, trots att det var dagen före helgdag. Det betydde givetvis att när vi hade städat klart hade spårvagnarna slutat gå, så det fick bli Tintin

Jag lärde känna min granne sen på morgonvagnen hem. Det satte sig en kille och började prata med mig. Sen visade det sig att han bor i huset intill mig. Lite lustigt sammanträffande.    

En låt som har jagat mig de senaste dagarna: Hej där

Strul och lösningar

Overallen hänger på tork på toaletten nu. Och själv sitter jag och pysslar med sittningshäftet inför imorgon. Bara lite småfix. Anna gjorde ju det mesta förra året och då jag är en vän av återvinning, så löser sig det här ganska lätt. Annat var det imorse.

Den här dagen började inget vidare bra. Först ringde Magnus på Villa belparc och sa att det var något strul med listorna han hade fått. Antalet stämde inte och det gick inte att se vem som var vegetarian eller allergisk mot vad, eller nåt i den stilen. Så jag sa som så att jag åker ner till Josefine på direkten och kollar upp det här. Jag messade vår dj efter samtalet för att berätta för honom vilken tid han kunde komma till Villa belparc för att sätta upp sina saker. Och den tiden var vid fem och framåt, får då till svar: "Okej, då föreslår jag att ni kollar med nån annan som kan spela, jag är som sagt upptagen med annat under dagen."

Jag säger bara: Va? Det kunde han inte ha kläckt ur sig lite tidigare? Jag menar hur lätt är det på en skala att fixa en ny dj på ett dygn? En sak är säker, jag kommer aldrig mer fråga honom om han kan spela åt oss. Man gör bara inte så där. Man hoppar inte av en dag före arrangemanget.jävla omoget och oansvarigt. Här har han lovat oss sen långt tillbaka att han kan spela åt oss, så gör han så här. Nej, det är under all kritik. Det är inte okej!

Så jag åker i alla fall ner till slug, där jag får sätta mig och skriva om allergilistan och kontrollera och rätta till antalet gäster. Sen löser det sig turligt nog med dj också, då Peter ställer upp och spelar åt oss. Men det blev en lång dag innan allt var fixat. Jag ringde trubaduren med, beredd på att han skulle krångla, han med. Men nej, denna vettiga och trevliga människa var det inga som helst problem med. Härligt det!
 
Efter många om och men kan jag i alla fall åka hem igen på eftermiddagen för att byta om till overallen och dra med handduk, grillkol och tändvätska. Här ska grillas! P6 har sommaravslutning och vi har bestämt att vi ska träffas vid Härlanda tjärn, bada och grilla. 


Badsugna sexmästerister.

Och badning blev det. Med overallerna på. Så nu är den nästan ren igen.


Efteråt såg vi ut så här. Mycket renare overaller va?

Mary hade grillat med jobbet och hade fått med sig 25 korvar med bröd därifrån, så hon bjöd oss allihop. Men vi hade väldiga problem att få upp korken på tändvätskan. Flaskan gick laget runt, men ingen lyckades. Till slut fick Andreas ordning på det, som tur var, annars hade det blivit svårt att grilla
 
    
Försöken var som sagt många för att få upp tändvätskan.


Men till slut lyckades det och vi fick grilla!

Så en dag som började hur illa som helst, slutade ganska bra trots allt.


Åt samma håll - Chalmers sommarfest

Satt på utvärderingsmöte av SFS-fum telefonen ringde. Alltid lika pinsamt. Jag hinner se att det är ett okänt nummer som ringer innan jag klickar bort samtalet. Stängde sen snabbt av ljudet på telefonen. När jag kom ut från mötet ser jag att jag har missat samtal från samma nummer som innan och även ett meddelande. Det är Peggy från FFSex som undrar om P6 ska med till Chalmerssommarfest.

Jag hör runt med lite folk och det slutar med att jag, Anna, Mary och Karolina drar dit. Trodde inte att en vardag på Chalmers kunde vara något utöver det vanliga, så jag räknade med en kort trevlig kväll, med kompisarna, för att sedan dra hem ganska tidigt. Men så blev det då rakt inte. Märks att det är sommarlov nu. Ingen skillnad på vardag eller helg.


Anna och Mary har upptäckt nåt intressant.


Anna och Karolina, som fjäskar in sig med kärleksbrev till p6. Hon vet hur man ska aspa hon.

Anna och Mary har startat någon para-ihop-Therese-med-alla-killar-i-Lindas-klass-grej verkar det som. För det var två klasskompisar till Linda som var där den här kvällen. Peggy och JB. Anna frågade chans på Peggy åt mig och Mary på JB. Men turligt nog kunde killarna ta ett skämt och förstod att det inte låg något allvarligt bakom. 

Liam från Sfs-fum dök upp. Gissa om jag blev förvånad att se honom där. Vi körde självfallet vår version av "Min hatt den har tre kanter".



Jag träffade Schräder och fick lite uppdateringar om klasskompisarna. Alltid kul att höra hur det är med folk och vad de gör nu för tiden. 

Jag och Anna lärde känna bartendern Leif. Fast han stod efter det bara i baren när vi ville beställa något. Hans kompis var med i någon ölprovarförening. de hade en jättefräck bok med superbra stadgar som jag och Anna spanade in. Vi hittade ett fint nollningsuppdrag där bland annat.  

Kom på en utmärkt idé att ställa mig i dörröppningen och säga att det kostade 20kr att gå in. Det skulle jag ju kunna tjäna en förmögenhet på. Folk var dock inte så villiga att betala, då de av någon anledning inte riktigt tog mig på allvar. Det slutade med att jag kompromissade och sa att det kostade 20 kr eller 2 kramar att gå in. Jag fick väldigt många kramar.    

Pratade en hel del med en kille från EKAK då jag stod i dörren. Klagade lite på att de inte har någon gästbok på hemsidan så man kan bjuda in dem på fester. Han sa att jag skulle ringa nästa gång vi hade fest så lovade han att de skulle komma.

Blev förväxlad med någon Linda Björk. Kanske är det hon som är min mystiska dubbelgångare. Det kom fram en tjej och började prata med mig. Efter ett tag insåg hon väl att det var något som inte stämde. Jag kände inte igen henne för fem öre. Då frågade hon om det var jag som var Linda. Nej, svarar jag, min syster heter Linda. Men då hon lägger till att efternamnet är Björk stämmer ingenting längre.

Jag lånade Torps supercoola systemkamera och sprang runt och plåtade folk. Dalan visade sig vara en riktig posare framför kameran. JB tyckte att jag skulle ta värdelösa kort, på typ gardiner. Varför vet jag inte riktigt. Kanske bara för att jävlas med Torp. Så att han skulle få tillbaka kameran full med nonsenskort. Men JB erkände trots allt att en del kort blev riktigt bra.


Torp, vars kamera jag lånade. Hoppas han kan skicka alla bilder till mig. Jag tog slut på hans minne, så mycket kort blev det.

Jag frågade JB om han skulle hem strax före sista spårvagnen skulle gå, eftersom vi bor åt samma håll. Men då fick jag till svar att det här var en 12-timmarsfest. Så han skulle stanna. Det resulterade i att jag stannade med.  

Torp med flera fick för sig att de skulle gå ner till kårhuset och basta. Dalan, jag och Anna hängde på ner. Men jag kände inte för att basta, så efter att jag hade fotat lite, stack jag tillbaka upp till festen igen där jag fick köpa mat till reducerat pris. Det vill säga, det kostade mig enbart 10 kr. Jag slog mig ner med Ludde och en KfKb6-tjej och åt. Efter en liten stund kom ett mycket känt och underbart ansikte in. Surre! Och med henne var David från Zexet. Tredje gången på fyra dagar. Förföljer han mig eller?

Surre och David slog sig ner med mig. Ludde hade nu försvunnit. Matnatsex hade haft sexkamp på Liseberg och efter det hade de och Zexet suttit på Zaloonen. Så det var därifrån dessa sköna människor kom nu. 

JB kom in och sa att de skulle dra på efterfest vid beväringsgatan. Det är ju i princip hemma hos mig, så jag bestämde mig för att haka på. Jag lämnade kameran till Fluff, som lovade att återlämna den till Torp som inte hade kommit tillbaka från bastun ännu. Sen följde jag med JB och de andra till spårvagnen.

Väl framme på beväringsgatans hållplats bestämde sig halva gänget för att dra hem istället, så vi blev fem pers, inklusive mig själv, på efterfesten som gick i manowar-tema. Förutom mig och JB var det en jättetrevlig och pratglad tjej som hette Sara, en kille som hette Daniel och festens värd Jocke.  Vi lyssnade musik och spanade youtube. Plötsligt hade värden bytt om och uppenbarade sig i kilt, rosa cowboyhatt och en sån där blomkrans som de har på Hawaii typ.


JB, en riktig pirat, inte sant?


Sara. Lycka till på tentan imorgon!


Daniel...



Allas vår värd, Jocke.


Värden har bytt om!

Runt 8 halv 9 någon gång på morgonen drog JB hem efter att ha suttit och halvsovit den senaste halvtimmen. Han messade dock att solen lyste in på hans säng så han skulle nog snart komma tillbaka.  Jag härdade ut tröttheten till 10 värden hade somnat i soffan. Då begav jag mig hemmåt, för lite välbehövd sömn.


Nejdå, han sover inte. Det är bara som det ser ut.

Kiss me

Idag väcktes jag av Mary med en förfrågan om jag ville med till Delsjön och bada. Och några timmar senare låg man på delsjöns badplats. Calle och Fredrik kom dit och då upptäckte vi att vi totalt hade missat att Anna och hennes två helgbesökare också var där. Så jag och Mary flyttade upp till dem.

Vi härdade ut värmen med lite avkylande turer ner i vattnet. Märkte när jag kom hem att jag trots allt har fått lite färg på axlarna i alla fall.

Sitter och lyssnar på musik på youtube och ramlade över en gammal favorit: Kiss me. Får mest minnen från en gammal film när jag hör den. Minns inte namnet på filmen, men låten  är i alla fall med där.

Mia är tillbaka i Göteborg. Härligt härligt!  

Från Grillning till Gasque

Vi var i slottsskogen och grillade igår. En härlig blandning av P6are, Matnat6are, österrikare och andra kompisar. Får inte heller glömma att det dök upp en systemsexare med. Vi grillade för fullt och jag blev nog rökförgiftad, för röken envisades ju med att blåsa på mig trots att jag flyttade mig.

Större delen av gänget drog vidare till Chalmers sen för att checka in grillningen som K6 skulle ha där. Men vi hittade inte K6 utan bara Hex, som sa att K6 nog var i källaren. Sällan! Så vi drog tillbaka upp på kemigården igen där jag träffade på en Tommy Körberg-kopia. Eller åtminstone trodde han att han var det. En aning falskt på de högre tonerna, så det skar sig rejält och mina öron ville skrika, men för övrigt sjöng han jättebra

Vi blev lite oense om vart vi skulle ta vägen härnäst, vilket ledde till att vi splittrades. Jag hängde på Matnatsex till Vasen, där de ville sälja mig för 20 öl. Men de bakom baren var emot människohandel så det blev inget med det. Träffade på Erik där. Förstår inte att en ickesexmästerist kan hänga så mycket med sexmästerister utan att bli sugen på att aspa.

Klockan ett tändes ljuset och musiken stängdes av eftersom de stängde. Då får Nessie syn på Zexet, vilket hon meddelar med ett skrik. Jag tittar upp och vem får jag syn på om inte David. Andra kvällen på rad som jag träffar honom. Lite lustigt.

Utanför Vasen träffar jag och Nessie en åldersgissare. Han tittar på våra händer och berättar sen hur gamla vi är. På Nessie gissade han helt rätt. På mig säger han att jag är 21 eller 22.  När jag tvingade honom att välja så säger han 22, så det blev ju fel. Men väldigt imponerande ändå.

Vi drar till Gasquen där jag träffar Josef förstås. Han är ju alltid där. Så det är inte konstigt att han tycker att jag är där sällan. Man kan ju inte tävla med honom direkt. Träffar även Torp som självfallet har kameran i högsta hugg och tar kort på mig det första han gör.


Och äntligen hittar vi K6. Dem är det full fart på. Vi kör "sova sova säng säng säng" sen när de har stängt av musiken. För det är ju den enda rätta låten att avsluta med. De erbjuder efterfest, men jag bestämmer mig för att hänga på mina kära P6are hemmåt. Jag, Carro och Maggan hittade på nya verser till Kalmarevisan på väg till spårvagnen.


RSS 2.0