Ambivalenta insikter

Jag har tagit ett litet juluppehåll här på bloggen. jag skrev dock ett inlägg på julafton hemma i frövik, men datorn där går ju inte att lita på. För i samma ögonblick som jag tryckte publicera inlägget, så la internet av. Wiie! Och inlägget fanns inte sparat som utkast heller vilket det alltid brukar göra annars. Hmpf!


Det har varit en sjuk jul på så vis att först hemma i dalsland härjade magsjukan, som jag dessvärre inte slapp undan. Låg död hela annandagen. Och då de andra var ute i kungshamn och gratulerade mormor och morfar på guldbröllopsdagen försökte jag härda ut med film och kareoke. Men det slutade med att jag gick upp till sängen och däckade där.


Håller på och gör en helmakeover av min lägenhet, men det går lite segt just nu eftersom jag har drabbats av förkylning och förskräcklig huvudvärk, vilket har gjort att jag inte riktigt har orkat göra allt som jag hade tänkt mig.


Min granne har fått en fin julklapp. En dörrmatta med texten: "oh shit not you again". Välkomnande och bra!


Har kommit till vissa insikter. Där det tidigare bara fanns bortkastade misstankar som jag inte ens själv trodde på har jag nu förvånats över att det visade sig vara precis så som det bara inte kunde vara. Nog hette han samma namn. Men det är ju ett vanligt namn, vilket jag har intalat mig själv många gånger det senaste året. Jag hade aldrig kunnat tro att personen som jag nu är bekant med på så vis att vi sitter med i samma styrelse och ses på möten och träningar, är samma person som jag hade en lappskickningskonversation med för 8 och ett halvt år sedan i en buss på väg hem från idre. Skrattretande att jag inte kände igen honom till utseendet. Hm, jag var väl för fokuserad på hans vän kanske. Har nog fortfarande inte riktigt förstått att det är han. Undrar om han vet att jag är jag.


Idag är det nyårsafton. Och jag har ångest. Ambivalent som jag är kan jag inte bestämma mig för var jag ska ta vägen ikväll. Fast det lutar nog mer åt ena hållet. Är dock rädd att andra hållet blir besvikna om jag inte dyker upp, samtidigt som jag vet att jag inte kommer vara någon glädjespridare om jag dyker upp där, för jag är hyfsat övertygad om att jag kommer ångra mitt val, eller i alla fall grubbla över om jag inte har valt fel. Hatar att behöva välja!


Here I am. This is me..


Gott nytt år!!!


I believe..

...you don't know what you've got until you say goodbye.

Den meningen känns rätt för mig idag. Har snott den från Affirmation av Savage Garden. Jobbigt när någon man tycker om bara försvinner ur ens liv helt plötsligt.

Har varit hos Mickis på julmys idag. Vi förtärde Lussebullar, pepparkakor (så nu är jag snäll), knäck, julmust och andra godsaker. Jag och Mickis försökte julrimma, men det gick väl sisådär. Har ett fint citat från Björn : "Vår dammsugare suger skit". Jag trodde att det var just det man hade en dammsugare till. Men vad vet jag? Det konstaterades även att makrillar fiser som ryska ubåtar. Så om ni skulle vara ute på havet och få för er att ryssarna är på väg med en ubåtsattack, så kan ni vara lugna. Det är antagligen bara ett stim makrillar.

Önskelista

De har börjat med fyrverkerierna igen. Och det var en rejäl uppskjutning denna gång. Tog lång tid innan det tystnade.

Jag har gjort en liten önskelista. Kanske lite sent nu, med tanke på att de flesta har väl redan köpt alla julklappar vid det här laget. Men i alla fall, här kommer den:

Kamera - det har jag ju faktiskt meddelat tidigare att jag önskar mig.
Jacka, svart sådan. Gillar den färgen. - Lyckades dra sönder hela fickan då jag bar is förra helgen. Väskan fastnade i fickan när jag skulle ställa ner den och ritsch. Ser inte så bra ut.. Kanske ska försöka att sy lite.
Ljudet av ditt hjärta av Stephenie Mayer - Tredje delen av Twillightserien har nu översatts till svenska.
Pengar - Kan man aldrig få för mycket av. I alla fall inte som student.
Cocktailglas och Vinglas - kul att utöva bartenderkunskaperna i rätt typ av glas.
Ismaskin - Aldrig mer att jag fraktar x antal kilo is över halva stan.
Tid - Hmm.. vet att jag inte kan få det, då det är en omöjlighet. Men man kan ju alltid önska.

Himla rolig musikvideo av några av skådespelarna i andra avenyn.  

Snedsteg

Nånting gick snett igår. Väldigt snett. Sedan verkade det som om hela mitt helvete ville komma ut samtidigt, och all undangömd ilska och besvikelse bara vällde ut och träffade personer som inte alls var förtjänta av det. Sen grät jag. Åt pyttipanna och sov.

Jag har jullov nu! Äntligen! Läste 2 böcker på sammanlagt 4 timmar i torsdags, och sen läste jag en halv bok till. Det är fint att de har referensex av all kurslitteratur på biblioteket i skolan.


Kim x 2

Var på en riktigt bra föreläsning idag. Om mobbning. Träffade "brorsan" där. Fick några välbehövliga kramar, så nu är jag nästan hel igen.

      

Lookalikes? Kan vara jag som inbillar mig, men är de inte lite lika? Lite lustigt att Jonas Banes rollfigur i andra avenyn heter just Kim.


Utan din luft i mina lungor

Idag har jag sett solen gå upp och ner från sängen. Hålet i bröstet - som är min kropps sätt att varna mig - är tillbaka. Tur att det värsta är över. Men jag tillåter inte att folk oroar sig för då kommer jag att censurera när jag skriver här i fortsättningen. Jag vet var gränserna för vad jag klarar går.

I fredags var det infärgningsfest. Dags för våra underbara aspar att väljas in i P6. Gillade deras gyckel skarpt!

Igår höll p6 bar åt 300 utbytesstudenter och deras faddrar. Det var en bra kväll och vi sålde bra, så det blev några tusen plus för vår ekonomi. Jag experimenterade lite med alkoholfria drinkar, och det var i alla fall en av gästerna som uppskattade mitt resultat väldigt. Hon berättade även att det var andra som undrade vad det var hon drack för att det var så gott. Sen hade vi en full tysk som really liked me. Jag vet, jag är bäst. Kan inte hjälpa det.

Men aldrig mer att jag bär med mig en hel frys med is. Det väger ton! Har ont i både axlar och nacke idag efter det. 

Hade två livvakter som följde mig till dörren inatt, så min säkerhet behöver nog ingen oroa sig för numera, Dock tror jag att de var mer oroliga för att jag skulle bli rånad på p6s kassa från kvällen än för min säkerhet, 

Dagens låt: Utan dina andetag

Nu ska jag läsa lite i Kattöga, bästa kurslitteraturen hittills.

Upp och ner

Idag var det sista dagen på VFU:n. Men det har varit en bra dag helt klart. Insåg i morse att jag var på väg att dra över en lektion och skyndade mig därför att säga att vi måste sluta. Gillar skarpt att hela klassen skriker NEJ då. Egentligen hade vi bara två lektioner den här dagen, men jag hängde med Daniel till teknikettorna igen efter det. Härlig klass helt klart!

Min handledare bjöd mig och Johan på lunch eftersom det var sista dagen. Jag har verkligen haft tur vad gäller handledara jag har fått. Allting har fungerat jättebra, och vi har fått ta hand om i princip alla mattelektioner nu under perioden. Verkligen kul! Jag saknar redan VFU:n och alla elever förstås.
 
Jag håller på och vrider och vänder på hela p6s ekonomi och försöker att få ihop pengar till att köpa in alkohol till 300 personer. Jag och Emelie har suttit åtskilliga timmar på tintin och jobbat med just detta. Nu börjar jag få lite ordning på det. Dock mycket som behöver göras innan det är klart.

Imorgon är det back to school again. Segt!

Hej du!

Ibland så tänker man på saker som man ska skriva, men man får inte tid att skriva ner det. Och när tiden väl finns där sen, har man antingen glömt bort det eller så är det inaktuellt.

Har nu bara en dag kvar på min VFU, vilket känns väldigt tråkigt. Jag kommer att sakna dem. Det har varit en bra tid, Synd bara att det var en så kort period den här gången. Min vfu-ledare var och kollade när jag hade lektion idag. Det gick bra. Var faktiskt inte det minsta nervös, vilket jag hade trott att jag skulle vara. Skumt egentligen. Jag har inga problem med att stå och prata så här inför en hel klass, men jag har alltid varit så nervös att jag har mått illa när jag ska hålla tal.

Det var en händelserik helg. Först förortsrace på fredagen, då det bland annat blev bowling och nya ansikten. Mycket trevligt. Det slutade med att vi begav oss till zaloonen där jag klantigt nog lyckades glömma min plånbok, vilket jag insåg först dagen efter. Älskar David och Zexet för att han hjälpte mig att få tilbaka den.

Lördagen blev återförening med nollningsgruppen. Även att vi var få så var det kul att träffa de som dök upp. Den kvällen fick ett minst sagt intressant slut. En oväntad kyss, och så träffade jag ju Luddes dubbelgångare.

I söndags var jag hemma på kalas. Sune fyllde ju år förra helgen. Men jag vet inte om kalaset fick toppbetyg med tanke på att åtminstone en gäst somnade på soffan. Tror dock att det kan finnas andra orsaker till det, men man vet ju aldrig. Fick ett oväntat sms, från personen jag försöker förtränga, utan större framgång.

Den här veckan är totalt fullplanerad. Igår fixade asparna pepparkakshusbakning. Vår grupp gjorde ett spökhus, eller det är inte riktigt klart än, Vi hann aldrig limma ihop det. 

Killarna tog silver i student-SM i inomhusfotboll i helgen. Bra jobbat!

Dagens låt: Högre mark 

RSS 2.0