Honda slog Ferrari

Trots att Japan åker hem med förlust, är det en i det japanska laget som trots allt åker hem med en seger. Svärmorsdrömmen Keisuke Honda gjorde i och med straffarna sitt tredje mål i VM och slår därmed den enda fotbollsspelare med ett bilnamn som spelat i VM, det vill säga Italienska Matteo Ferrari. Ferrari har gjort två mål.


Portugal besegrat, nu väntar Paraguay

Anledningen till att jag läser Metro istället för bohusläningen är att när man idag slår upp sportdelen i Bohusläningen kan man där läsa om hur stackars Japan förlorade på straffar mot Paraguay medans det inte står ett ord om att Spanien slog ut Portugal. När man istället slår upp sportdelen i Metro så möts man av en halvsidesbild på Villa taget efter att han har gjort 1-0-målet mot Portugal och en halvsidesartikel om matchen mellan Spanien och Portugal. Så valet är inte så svårt.

Jag såg matchen I Kungshamn med min morfar. Han satt och väntade på att Portugals nummer 7, Ronaldo, skulle komma igång, medan jag satt och kollade när Spaniens nummer 7, David Villa, lade in det ena skottet efter det andra och slutligen också gjorde mål. Morfar ville ha 1-1 för spänningens skull, men jag var extremt nöjd med 1-0, kunde tänka mig 2-0, men inte åt andra hållet. Och det slutade ju 1-0 och Spanien är i kvartsfinal. Och till min glädje är det inte Brasilien de möter utan Paraguay. Får ursäkta mitt senaste inlägg, läste fel i det knepigaste gjorda spelschema jag sett. Den matchen går i alla fall på lördag kl 20.30. Så missa inte det!

Villa gjorde för övrigt sitt fjärde mål i VM nu och ligger i delad ledning i VMs skytteliga med Robert Vittek och Gonzalo Higuain. Och vad gäller bollinnehavet per match så leder Spanien på 60,25% före Argentina som har 57,75% och Brasilien har 57%.

I övrigt lider jag med Yuichi Komano. Han måste må skitdåligt. Tänk er att vara skulden till en missad kvartsfinal. Usch, jag skulle inte vilja vara i hans kläder nu.  


Det är visst nån som är tillbaka

Har idag liksom tusentals andra svenskar tagit en utflykt till Ingvar Kamprads butik. Förvaringslådorna de har där är himla praktiska. Och så har de ju lunch för en tia.

Medan Flamie har legat i min säng och latat sig större delen av dagen har jag varit ute och sprungit backintervaller. Sjukt jobbigt och varmt, men backen jag springer i ligger åtminstone i skogen så det var skugga där.

Gillar inte att av lagen som är rankade etta, tvåa och trea i VM kommer det bara finnas ett kvar efter kvartsfinalen. Håller dock tummarna för tvåan.


Segerglädje!

Spanien
Är ett land
Som kan spela fotboll!

Jag hoppas att mina grannar är lika stora spanienfans som jag, om inte har de skäl att bli det, i alla fall om de vill ha en förklaring till mina jubelskrik. Satt som på nålar i början av första halvlek, då Chile satte igång med rekordfart och hade obekvämt mycket bollinnehav på fel sida av planen. Villa syntes inte till alls och Spanien verkade nervöst. Mycket stod på spel helt klart. Men så kommer den. Chansen. Och ingen gör det bättre än David Villa. Chiles målvakt har lämnat målet för att blockera Torres boll, men istället för att skjuta ut bollen, vilket för honom hade varit det säkraste, passar han oavsiktligt bollen till Villa som klipper till från nästan halva plan med vänsterfoten. Och det finns ingen som kan stoppa bollen från att gå rakt i mål. Ledning till Spanien med 1-0.

Även det andra målet var Villa inblandad i. Istället för att avsluta på egen hand, väljer han att passa tillbaka bollen till Iniesta, som säkert placerar den i målburen. 2-0 till Spanien och jag kände att jag kunde slappna av. Dessutom fick Chile i samband med detta mål en utvisning, vilket gjorde att Spanien nu spelade elva man mot tio.

Men i andra halvlek visade Chile att spelet ännu inte var slut. Alldeles för tidigt kom 2-1 - målet som fick mig att återta platsen på nålarna. Men matchen avslutades relativt lugnt, med stort bollinnehav hos Spanien som det brukar vara. Både Chile och Spanien var ju vidare, och jag tror de kände sig nöjda med det, och därför dog spelet en aning den sista kvarten då det inte hände speciellt mycket. Silva skulle bytas in, men han fick aldrig chansen att komma in på planen innan matchen var slut, i och med att spelet var så pass stillastående att domaren inte fick någon möjlighet att blåsa av.

Matchen slutade 2-1, ett resultat som gör att Spanien vinner gruppen före Chile och nu får möta Portugal i åttondelsfinal. Chile får möta Brasilien. Matchen mellan Chile och Brasilien spelas på måndag och den mellan de båda medelhavsländerna spelas på tisdag.


(Ville haft en bild från dagens match, men de är på tok för sega för att få ut dem på nätet verkar det som.)


Tänkte bara säga att...

Jag har världens bästa mamma!

Trevlig midsommar!

Skrällförlust

Jag gråter över VMs första skräll och ser på gamla disneyfilmer på Youtube. Green Day - magin börjar blekna och jag planerar dagarna en i sänder. Gör resor fram och tillbaka till pedagogen när jag behövs och besöker fyra sportaffärer inom loppet av en timme. Dock fanns inte allt som vi skulle ha. Dags för Skicka vidare och om möjligt lite ny inspiration.

Into the sky

Skakar på huvudet åt omogna studenter som tror att de äger världen för en dag och att de just den dagen får göra precis som de vill, som att lagen inte innefattar dem helt plötsligt.

Har varit med på hälsoprofilsundersökning idag. Tydligen har jag extremt bra syreupptagning och helbra kondition. Det var kul att höra. Trodde att mina resultat skulle vara bottenlåga efter den senaste månadens förkylning, så här blev jag positivt överraskad

På lördag ska jag skriva min sista tenta innan sommaren och sen ska jag på Green Day. Därför blir dagens låtval en härlig låt av Green Day så klart: 21 guns 

RSS 2.0