Jag har...

Jag har ett bankkort. check
Jag har inlogg till min internetbank. check
Jag har insett att jag kan mer grammatik än vad jag trodde. check
Jag har sökt en massa jobb. check
Jag har gått/åkt inlines hela vägen till stan. check
Jag har en blå fyrkant på min fot, som aldrig vill bli frisk. check

Studentiaden i Linköping 2009

Har haft en fantastisk helg i Linköping. Vårt innebandylag var dock inte det lättaste att fixa folk till. Vi lyckades i sista stund få tillräckligt många spelare till fredagens matcher då Samuel inte kunde vara med eftersom han hade obligatorisk labb i skolan den dagen. Men han var med på lördagens matcher istället. Laget bestod i alla fall till slut av, förutom mig själv, Mirre, Emelie, Joel, Mattias (vår inhoppare i sista sekund) och tidigare nämnda Samuel. Och även om vi inte vann kan jag garantera att vi hade roligast av alla. Vi jublade för de få mål vi gjorde istället för att gråta över de missade chanserna. Och trots att vi sammanlagt i våra fyra gruppspelsmatcher fick 3 straffar emot oss var det inte något utav lagen som lyckades sätta en enda. 

När vi hade spelat klart den första matchen på fredagen skyndade jag och Mirre iväg för att se killarnas första match (de spelade fotboll). Dock förlorade de den matchen med 4-1 och Pär skadade knät och fick hoppa på kryckor resten av helgen. Stämningen var inte på topp i laget om man säger som så. 

Match nummer 2 för vår del låg dumt tidsmässigt i jämförelse till killarnas, så vi skulle tyvärr inte hinna se den. Den matchen gick för vår del något bättre. Vi mötte ett jättetrevligt gäng från Västerås, som vi senare skulle komma att lära känna ännu bättre.

Jag och Mirre begav oss med buss 12 efter våra entrékillars fina beskrivning in mot stan för att leta upp en pizzeria. Det var välbehövt för våra hungrande magar. Efter det satte vi oss i vår sovsal och spelade kort och drack vin. Våra rumskompisar (ett gäng som hade mixlag i både foboll och innebandy, som vi skulle komma att spela match emot nästkommande dag) var på barbequekvällen, men kom tillbaka mycket besvikna med arrangemanget. några av dem hakade på när jag och Mirre sen åkte in till stan för att möta upp killarna på Platens, som jag fick vägbeskrivning till av Jesper.

Efter dans, öl, argumentationer, m.m. tog jag, Mirre, Erik och Pär en taxi tillbaka till gymnasiet där vi bodde trodde vi, men taxichauffören hittade inte dit, så det slutade med att han släppte oss något bortanför Campushallen, vilket innebar en promenad på ungefär en och en halv kilometer för oss. Tyckte mest synd om Pär som inte kunde ta sig fram så snabbt på sina kryckor. 

Slutligen tillbaka på gymnasiet hittade vi Viktor, Marcus och Christian. Christian hittade pizza och vi blåste upp luftmadrasser. En hel del roliga kort blev tagna (vilka Mirre ska skicka till mig) och en del underliga med som Marcus stod för.

På lördagen var det upp tidigt som gällde. Vi spelade första matchen 08.40. den blev mot västeråsarna igen till vår besvikelse, eftersom de var oss ganska överlägsna. Men men, det var kul att spela mot dem i alla fall, för de var schyssta och man kunde skämta med dem på plan. Anledningen till att vi fick möta dem igen var att det bara var 4 lag i vår grupp och man skulle spela fyra gruppspelsmatcher

Klockan 10.40 spelade vi vår sista match, och den här gången var det emot våra rumskompisar. Det blev vårat bästa matchresultat om än förlust denna gång. Men jag lyckades med mitt mål för helgen och gjorde äntligen mål!

Efter att ha duschat gav vi oss ut i det härliga solskenet och promenerade de ca 2 km bort till planen där killarna spelade match. Det var en helt annan stämning i laget idag märkte jag och Mirre. Detta kan ha att göra med att det denna match slutade med seger. 

Jag och Mirre såg även killarnas sista gruppspelsmatch som de tyvärr efter många om och men förlorade med 4-2. detta gjorde att inte de heller gick vidare. Men de verkade inte sörja detta faktum. 

Under dagen följde jag även via sms Sofias lopp i Göteborg. Kunde ju inte överge min löparlärling bara för att jag befann mig i en annan stad. Så med jämna mellanrum fick jag rapporter om var hon befann sig på banan och när hon beräknades gå i mål.  

Vi drog oss tillbaka till gymnasiet (eller hotellet som Peter kallade det). Sen slog vi oss ner i gräset utanför och njöt av solen. Den rätta termen för vegetarianer som äter fisk och kyckling är "äter inte kött" konstaterades det. 

Härnäst var det dags att göra sig iordning till banketten. Jag och Mirre var klara att gå strax före sju. Det skulle börja 19.30, och vi hade en härlig bit att promenera dit också. Så vi gick in för att se hur det gick för killarna. Men oj, det sägs att tjejer är sega. Glöm det. Här hade vi ett antal klädbyten, hår skulle plattas, allmänt virrvarr och Viktor fick vara allt och allas klädcoach. 45 minuter fick vi vänta på dem innan vi slutligen kom iväg. Och vägen dit var också underhållande. Jag fick stöda mig på en krycka, då Pär behövde bärhjälp av den eftersom han inte kunde hålla sin öl i annat fall, och det hade ju varit illa. Vi stannade till och sjöng Broder Jakob i kanon i tre stämmor. Gick utomordentligt bra. 

Banketten var trevlig. Jag och Mirre hamnade intill Västeråsgänget som vi hade spelat innebandy emot. Maten var god och det var underhållning på scenen i form av dansuppvisning, liveband, och komikerna David Batra och Christoffer Linell. Sen var Tomas Lundman som tidigare under dagen hade satt nytt rekord i att trixa på fotsulorna där. Och då fick allas vår Viktor komma upp på scen och visa vad han gick för. Och som alltid skötte han sig utomordentligt.

Festen efteråt var däremot en besvikelse. Bandet fick inte riktigt igång folket, men jag hade trevligt ett tag med Västeråsstudenterna i alla fall. Vi träffade på Björn, vår domare som var jättetrevlig och även Fredrik Gille som var projektledare för studentiaden och som även var toastmaster på banketten. 

Jag hade tappat bort alla de andra och Mirre hade min telefon så jag begav mig tillbaka till gymnasiet i hopp om att hitta någon där. Och den första jag såg var Erik som stod och berättade någon historia för ett par killar. Jag stannade till ett ögonblick, men orkade inte avbryta Erik i hans berättande utan gick in för att se om de andra var där. Just när jag gick fällde en utav killarna kommentaren "Du skrämde iväg henne" till Erik och då var jag ju bara tvungen att vända om och påpeka att Erik skrämmer inte mig. De hade inte insett att vi kände varandra. 

Jag hittade Mirre, Marcus och Pär därinne och ju längre kvällen gick desto fler vilsna själar kom tillbaka efter lite äventyr på stan och en del hade varit på Studentorkesterfestivalen. När tröttheten slog till sökte jag upp luftmadrassen i vår sovsal, och sov sedan tills rumskompisarna började gå upp kommande morgon då de skulle spela bronsmatch i fotbollen. En match som de tyvärr förlorade med 2-0.

Jag ägnade förmiddagen åt att se västeråsarna spela semifinal som de vann, och sedan även final som de, efter en grymt spännande match mot ett lag som spelade så fult så det fanns inga gränser, också vann. Det var grymt härligt att de tog hem det!

Sen sade vi hejdå till killarna, packade ihop våra saker och åkte in till stan för att invänta bussen hem. Och när vi slutligen anlände till Göteborg var vi tre mycket trötta och slitna tjejer.       

Grammatik

Det var längesen jag skrev nu. Anledningen är att mitt internet inte fungerar på hemmaplan. Sitter nu i skolan och väntar in föreläsningen som börjar om en kvart. Grammatik. Det är vad min hjärna plågas med just nu.

Har sedan sist:
*Förlorat de flesta av de saker man inte vill gå miste om.
*Fortfarande inget fungerande bankomatkort, då jag insåg när de anlänt att jag även blivit av med engångskoderna till internetbanken och inte kunde aktivera kortet, så det måste lösas.
*Fått godkänt på mina två tentor som jag skrev under stress på en dag, fick faktiskt till och med VG på den ena.
*Fått en kamera, ska bara skaffa minneskort så är det löst.
*Vart på två 25årskalas på en dag (eller det ena var en "fortfarande närmare 20 än 30-fest" )
*Gjort lagligt inbrott i min egen lägenhet.

Händer härnäst:
*Imorgon dyker syrran upp, Ska bli kul.
*I helgen ska vi till Linköping och spela innebandy och ha allmänt trevligt. Ska bli riktigt nice!

Nu ska jag dra till min föreläsning, annars kommer jag försent.

RSS 2.0