Misshandelsfake och hållplatser av saknad

Jag stoppade en misshandel förut... nästan. Det var tydligen bara på låtsas. Två småkillars korkade lek som gick ut på att se om de lyckades lura någon. Och jovisst, de retade upp en trött student som var på väg hem. Vet inte om det i deras extremt roliga lek ingick en rejäl utskällning. Det var i alla fall vad de fick. Tur för dem att jag inte larmade polisen, innan jag kollade hur det låg till.

Har VFU denna vecka. Ny skola och ny handledare igen, och dessutom nytt ämne. Det har blivit mycket högläsning för min del. Klassiker i form av Robinson Crusoe i åttan, och nationella provets texthäfte i nian. Gårdagen var riktigt trevlig. Dagen har varit lite tråkigare, då vi bara haft två lektioner där den ena var tyska. Insåg dock att jag har lite tyskakunskaper kvar, då jag lyckades hjälpa eleverna med deras uppgifter. 

Nollningen pågår för fullt. Igår bowlades det och det gick ganska hyfsat för mig. Dessvärre lyckades jag inte slå Harry. Får ta revansch nästa gång. Kamerasladden funkar dock inte, så jag får inte in korten i datorn. Får gå och köpa mig en ny.

Jag skulle plocka bort mina stygn i fredags, men kom på, på kvällen när jag satt hemma hos Christian, att jag hade glömt detta. Frågade Christian om han hade en sax, och jo det hade han ju. Så jag besparade mig själv på 60 kr och plockade bort dem på egen hand.    

Jag undviker David. Vet inte varför. Jag bara gör det.  

Jag ska bli bitter och börja läsa historia. Eller som Linda säger: Jag ska bli JB: Måste bara byta efternamn.

Målningen är klar. Flamie är hemma igen. Men hon hade inte sitt halsband med sig när hon kom. Jag undrar var hon har rört bort det någonstans.

Dagens låt: Hjärter Dams sista sång

Två stygn

På måndag börjar en ny termin. Det betyder att jag nu har kommit halvvägs igenom mina studier. Nu blir det svenska i två år. Jag spanade in kurslitteraturen för våren häromdagen och vi ska läsa en del skönlitteratur. Stora klassiker förstås. Ska bli kul.

Jag har sytt två stygn i mitt vänstra pekfinger. Det var en annorlunda upplevelse. Vi hade hand om baren på examenssittningen. Jag stod och blandade drinkar, och skulle göra en Imagination. En passionsfrukt skulle delas och aj då, kniven gick lite för djupt. Med ens hade man ett jack i fingret. Blodet rann, men det var väl inte så farligt. Jag lindade runt ett papper och fortsatte att blanda drinkar. Lill-tess dök upp med plåster, men det hjälpte föga. En halv minut senare hade blodet trotsat det lilla plåstret och rann fritt. Det var blodstänk i halva baren. Linda inbillade gästerna som kom sen att det var tomatjuice på drinklistan, lät bättre så. Det var då jag blev utkörd ur baren och fick fingret omlagt av Maria, som sedan övertalade mig att vi skulle åka till axessakuten.



Hon som tog mina uppgifter kollade på fingret först och trodde bara att det skulle behövas ett plåster. Lite surt, tyckte man då, när man ändå hade åkt dit. Men när läkaren kom sa han att han ville sy ett stygn. Han frågade om jag ville ha bedövning, eftersom det bara var ett stygn det handlade om. Ett stygn kunda jag väl överleva, så jag tackade nej till bedövningen. Då det var klart insåg han dock att han ville sy ett stygn till. Så jag gjorde mitt bästa för att hålla god min när han sydde ännu ett stygn.


Så här ser fingret ut idag.


Sociala spel

Idag har vi redovisat vår gestaltning. Det gick faktiskt riktigt bra. Erik spelade piano till, vilket vi fick tränat med igår och det passade jättebra ihop. Dock var det lite jobbigt att dansa med muskelinflammation i axeln, men det var bara till att bita ihop.

Jag får inte en del saker att gå ihop. Därför har jag börjat tvivla på en del fakta som jag tog för sanna. 

Satt på PC med Molle och Agge igår. Riktigt trevligt. Behövde vara social ett tag, så det blev min räddning efter ett långt, långt möte.  

Ikväll är det kickoff med phaddrarna. Vi ska typ spela spel med mera fattade jag det som, så det blir nog trevligt.


Ja, någon tid över brukar jag inte ha i alla fall.

Blir med största säkerhet klar med målningen av lägenheten imorgon.

Tentapub och muskelinflammation

Jag sov nästan 12 timmar inatt. Stupade i säng strax efter sju igår kväll, efter att ha sovit mindre än tre timmar natten före. Så jag kände att jag hade en del att ta igen. Men innan vi kommer fram till anledningen till detta tänkte jag börja med att berätta vad jag gjorde i fredags.

Vi jobbade vidare med gestaltningen, det vill säga vår dans. Och sjuklingen Kalle gjorde oss sällskap, men nu har han visst fått lunginflammation och kommer därför inte att kunna delta på redovisningen på onsdag. Koreografin till dansen blev dock klar i fredags, så nu ska vi bara inviga Erik i det hela imorgon och fixa till musiken. Det blev inte världsbäst, men det duger.

Fem i halv tre rusade jag ifrån dramasalen som vi hade fått låna till att träna på dansen i. jag begav mig då ner till expen för årets första möte med IR. Härligt att träffa killarna igen. De hade varit och handlat fika och stod och pysslade med det när jag kom in i salen. Jag kan ju meddela att man aldrig vet vad som beslutas i IR i och med att vår sekreterare skriver ner lite det som han själv tycker. Jag blev i alla fall ansvarig för att spåna på en turnering. Vet dock inte vilken sport det blir i ännu, eftersom jag ska undersöka intresset bland studenterna, för att se vad som önskas. jag började undersöka detta direkt efter mötet men, efter att ha frågat 10-15 personer hade jag fått lika många svar. Det var allt från Ultimate till skeppsbrott som önskades. Så det här kan bli spännande. Vet dock inte hur man håller en turnering i skeppsbrott. Jesper ville att vi skulle ha kvällsturnering

På kvällen blev det overallspyssel hos Johanna. Jag fick sytt på en massa av mina remmar. Det är dock fortfarande många kvar, men jag har nästan runt hela benet, och det börjar se riktigt snyggt ut. Ludde och jag drog vidare sen hem till någon kompis till Per i systemsex. Där var även Molle och Emelie. Och jag blev utmanad i en tävling som kommer gå av stapeln den 22:e i samband med Chalmers pubrunda. Jag är övertygad om att jag kommer att vinna stort!


Bella syr.


Oscar har hittat en annorlunda hatt.

Jag stack hem ganska tidigt i och med att jag skulle upp tidigt nästkommande dag. Men hur tidigt var tidigt egentligen? Jag ställde klockan på 7 för att vara på den säkra sidan, men jag orkade mig inte ur sängen förrän en timma senare då jag fick ett sms av Linda. Sen bar det av för att inhandla mat och alkohol inför kvällens tentapub. Efter att vi hade handlat, ställde Linda sig på Studs och började laga mat, medan jag återvände till Kortedala för att hämta lite saker som vi hade glömt. Jag hämtade även upp Alexandra på tillbakavägen. Sen var det förberedelsearbete som gällde fram tills sju då de första gästerna dök upp.


Mauritz var vår första gäst. Han dök dock upp långt innan vi egentligen öppnade.

Den stora massan vällde dock in strax efter tio. Sen blev de fler och fler och vi fick fullt upp i baren. 150 pers var det som behagade besöka vår oerhört trevliga tentapub. En härlig blandning av folk, där jag kände majoriteten. Harry fick äntligen tillbaka sin hundring efter att vi har glömt bort det i ett halvårs tid. Han bad mig nämligen att ta hand om hans deposition då.


Anna fick en paraplydrink av mig med ett paraply tillverkat av färgat papper, tejp och  ett sugrör.

Jag lyckades med att få en muskelinflammation i axeln som tydligen gick ända ner till ryggraden (Jepp, jag har en sådan) enligt experten. Denna skada besvärar mig fortfarande och var tämligen jobbig att jobba med. men det gällde att bita ihop, och det goda humöret var inte svårt att behålla bland så mycket trevliga människor.  

Klockan två stängde vi baren och då tyckte jag och Agge att vi hade gjort oss förtjänta av att dansa lite sista halvtimmen. Så vi intog dansgolvet och de andra var inte sena att följa vårt exempel. Ett bra avslut som förstärktes med Jespers härliga fråga om det inte var så att vi skulle ha möte dagen efter. Visst, är det trevligt med IR-möten, men vi har dem ju faktiskt inte varannan dag. Så nej, så var inte fallet. Har dock hört i efterhand att han aldrig mer ska dricka tequila igen. kan det ha något med saken att göra tro? 

Sen väntade städningen, och efter det blev det bilfärd hem. Tack Linda, som hade bil. Dock hann jag som jag skrev ovan inte med att sova så värst länge innan det var dags att gå upp för att hinna med ett tåg till Uddevalla, där syrran hämtade mig för vidare bilfärd till Trollhättan och farmor och farfar. Ronny kom också dit. Emilia och felicia var det som vanligt full fart på. Och det spilldes en hel del vid bordet, dock var det faktiskt inte så mycket barnens fel utan Ebba bar en hel del av skulden denna gång då hon gick in i bordsbenet.

Efter att ha tagit tåget hem igen fick jag i mig lite mat innan jag totalt däckade i sängen strax efter sju på kvällen. Var sjukt trött.

Idag har vi haft opponering i skolan och sen skulle jag egentligen ha varit på fotbollsträning. Lovade tydligen Jesper i lördags att jag skulle dyka upp. Dock drog opponeringen ut på tiden så jag hann aldrig dit. Kanske var det lika bra med tanke på min axel, som ju inte mår alltför bra. Dessutom vill ju inte min kära mor att jag tränar för mycket i och med att jag har varit mycket sjuk och förkyld på senaste tiden.


Jag på tentapuben i baren.

The Rose

Jag, Angelica och Klara har jobbat med gestaltningen idag. Vi tänkte göra en dans, men då ingen av oss har någon vidare erfarenhet av dans får jag väl erkänna att det i nuläget går lite si sådär. Men vi ger inte upp hoppet än utan hoppas på att saker och ting klarnar mer imorgon.

Var på phaddermöte förut inför den kommande nollningen. Träffade tjejen i min grupp som jag inte visste vem det var. Så nu har jag ett ansikte på henne.  Förutom henne har jag mina gamla kompanjoner Harry och Alex i gruppen, vilket var ett krav från deras sida. De ville inte vara med om de inte fick vara med mig, för de ville ju inte vara med någon dåre, som Harry så fint uttryckte det. Så det här ska nog bli bra.

Hmm.. min dator vill inte ta emot min kamera. jag funderar på om man behöver installera den, med någon sådan där skiva. Förmodligen. Men det är lute skumt, för jag kunde lägga in bilder häromdagen. Jaja, jag får checka det imorgon, orkar inte nu.


Research

Har duckit fem koppar te på en timma. Vet inte hur hälsosamt det är, men som sjukling måste jag säga att jag har aldrig mått bättre.

Satt och skrev på examinationsuppgiften i princip hela dagen från och till igår. Men med plågande huvudvärk gick det inte direkt framåt i några häpnadsväckande hastigheter. Jag blev dock klar och när jag nu endast tittar på arbetets titel så måste jag säga att jag är drottningen av ordbajsande.

En ganska skum sak är att jag har blött näsblod från och till de senaste två dagarna, något som även inträffade på nyår. Det är inte så att jag har besvärats av det, för det har inte kommit i några stora mängder direkt. Men det är lite skumt, för jag kan inte minnas att jag har blött näsblod mer än en gång tidigare i hela mitt liv.

Jag har satt igång ett nytt projekt. Och lugn nu allihopa som tycker att jag har för mycket att göra som det är. Det är ett mycket litet och inte speciellt tidskrävande projekt. Det kommer inte innebära att jag gör något som jag inte redan gör. Dessutom tycker jag att det är kul, och man måste ju få ägna sig åt sina intressen, inte sant?

Gott nytt år!

Så då har hela 3 dagar och lite till förflutit av det nya året och min lägenhet ser ut som ett flyttningsprojekt. Min säng står just nu mitt i rummet, Det var ganska coolt att sova här inatt som omväxling. Även bra att veta att man kan få plats med alla möbler på halva lägenhetens yta. Då kan man ju använda resten till att till exempel hjula, eller dansa, eller öva på att springa snabbt på korta sträckor eller varför inte slå kullebyttor. Finns helt klart en massa saker man kan hitta på. Dock är problemet att resten av lägenheten är lite förbommad. Jag får liksom klättra över mina möbler varenda gång jag ska in på toa eller in i köket. Och ut ur lägenheten, det är ett projekt jag inte har testat på än. Är lite av en eremit här.

Jag firade in det nya året på Hilbert tillsammans med en massa trevligt folk. Det var Lisa, Kamdal och Hemlis som låg bakom denna trevliga tillställning.





Som sig bör gick vi ut strax före 12-slaget, och så tog vi oss upp på ett berg och såg på fyrverkerier. Dock var det halt ute, och i högklackade stövlar var det inte det lättaste att ta sig ner sen. Men det löste sig till slut det med.

RSS 2.0