Sista kapitlet

Jag tror att du är lycklig
Det är bra
Ditt leende syns allt oftare
Men det är väl så det ska vara
Slutet gott allting gott
Nu får jag börja på ett nytt kapitel
Du är inte längre min att skriva om

Speedreading

Är inne i en period med helt fullbokade dagar. Fast det verkar bli lugnare redan nästa vecka. Vi är inne i slutskedet av en kurs och har därför en del examinationsarbeten att skriva samt att vi har ett grupparbete och så jobbar jag på Ale gymnasium med lovskolan förutom mitt andra jobb denna vecka. Fast nu är det bara morgondagen kvar i Ale. Sen är det avklarat i alla fall.

Jag ska spela in en musikvideo, så snart ser ni mig på youtube.

Hur lyckas folk skriva så tråkig kurslitteratur. Jag skulle ha somnat och lagt ner efter en sida. Förmodligen därför jag aldrig kommer igenom sidorna. Eller det tar i alla fall väldigt lång tid. Och extremt mycket energi. 

Mina tankar famlar kors och tvärs som ett spindelnät på en halloweenfest just nu. Får inte rätsida på någonting.

Sing a song
So long
 


Lögner

Alla har vi ljugit någon gång. Vissa gör det varje dag, andra mer sällan. Men alla har vi någon gång varit den som har känt att man smidigare har kunnat ta sig ur situationen genom att fara med lite osanning. Kanske har mottagaren mått bättre av att höra fiktionen än verkligheten, eller så har det varit oss själva vi har velat rädda ur en jobbig situation. Hur som helst, har vi alla någon gång sagt något som inte har varit helt sant. Och vi kommer alla att göra det igen. Det gäller bara att se till att lögnen inte sätter en i en alltför besvärlig situation, och att vi framförallt inte ljuger för oss själva. I grund och botten måste vi veta vad som är sant för oss själva.

I nuläget bär jag på i varje fall två lögner som jag är medveten om. Den ena är mer outtalad. Jag har inte rättat till folks förmodanden. Det vill säga att jag har inte sagt att deras outtalade gissningar inte stämmer. Den andra är en planerad lögn för att befria mig från en jobbig situation och spara in på min dyrbara tid. För min tid är ytterst dyrbar såklart. 

Men ta det lugnt. Det är inte dig jag ljuger för. Det skulle jag aldrig göra. Självfallet inte. Ironisk? Jag? Aldrig!  


Okontrollerbar ordföljd

Vattenångor i isbad
orangegula fallna löv
virvlar runt i frusen höststad
Skriker på en döv

Hamrar slår och jagar
utan resultat och gensvar
Passerar gränser bryter lagar
bara tomhetskänslan kvar

Badrumsmattan blodröd
varför såg du inte eller hörde
Blinda behöver ledstöd
din puls ett hjärtslag berörde

Bakom bollplank i månljus
reflekterar vattenspegeln en kyss
eldflugor tävlar mot åskans sus
ler mot henne som förblödde nyss 

Dave Days

Sitter och skrattar åt en kille på youtube som gör videos om hans besatta kärlek till Pappersfigurer som föreställer Miley Cyrus. Och sen har vi tjejen som gör parodi på artister som Taylor Swift, Katy Perry, Britney Spears och Lady Gaga. Också grymt bra. Jepp, Youtube kan vara underhållande

Hm.. kolla in hans videos istället. Ett exempel är 7 things och ett annat get out of my head Miley

So this is what it feels like

För få timmars sömn i helgen gör att jag nu knappt kan hålla ögonen öppna och inom kort kommer jag att stupa i säng. Men det har varit en bra helg. Ännu ett förstklassigt arr av P6. Proffsigt och jättekul! Och kanske något mer

Jag har förlagt mitt schema och vet därför inte när jag börjar imorgon. Klantigt. Måste hitta det. Eller också messar jag Stilling och frågar. Förmodligen går jag på det senare alternativet. 

I väskan ligger en novellskatt som ska läsas och bedömmas. Men inte ikväll. Tänk om man hade fått ha lov nästa vecka som eleverna. 

Nu ska jag sova!

God natt!  


Kalhyggen i vintersol

När man skriver tänker man mycket på mottagaranpassning, medvetet eller omedvetet, man gör det. I alla fall om man vet att någon annan kommer att läsa det man har skrivit vill säga. Sen beror det även på vilken genre man berör förstås, vad det är för en slags text man skriver. Skribenten läser igenom sin text på två olika sätt. Dels är läsningen riktad inåt: överensstämmer det som står på pappret med de tankarna som finns i huvudet? Dels är läsningen riktad utåt: skribenten försöker läsa texten med de tänkta läsarnas ögon. En van skribent växlar automatiskt mellan dessa två sätten. 

Jag hade kunnat skriva ner allt som händer i min vardag här, att jag pendlar mellan skola, träning, jobb och möten. Men i längden skulle det bli långtråkigt. Därför väljer jag att inte skriva om det.

Jag skulle kunna ha skrivit om personer som betyder något för mig, och som får solen att värma lite extra under de kalla höstdagarna, men jag vet inte var jag skulle börja.

Jag skulle kunna skriva bara då det faktiskt har hänt något kul, tråkigt, häpnadsväckande, oväntat, fantastikskt, omvälvande. Men då har jag oftast inte tid att skriva. Och jag känner inte för att sitta här och dra upp gamla nyheter från en vecka tillbaka. Då är ded på något vis inte lika levande längre. Charmen har nötts bort i kanterna, och strålglansen går inte längre att spåra.

Istället skriver jag mest för skrivandets skull. För en vis person skrev en gång att för att utveckla sitt skrivande, måste man just skriva. Det spelar ingen roll vad man skriver om, utan det viktiga är just ATT man skriver.


Schizofreniönskan

Du försöker vara någon som du inte är.
Varför?
Vad ska det vara bra för att ignorera sig själv?
I grund och botten finns du ändå där bakom fasaden, omöjlig att sudda ut.
Varför gå i spår där du inte hör hemma, bara för att du önskade att du vore annorlunda?
Varför inte acceptera att du är den du är och du duger alldeles utmärkt ändå.
Bilden du målar upp känns snarare bara löjlig, för de som känner dig.
Så varför försöker du vara någon som du inte är?
Likt förbannat är det bara dig själv du ser i spegeln ändå.
 

Smått och gott

Har spenderat helgen i Stockholm då jag har sprungit 25-manna. På själva kavlen gick det rätt bra, gjorde bort mig rejält på ett vägval, och gjorde någon liten miss, men är i stort sett ändå hyfsat nöjd med loppet. Jag kan ju så när som på 11 sekunder matcha Malin Sands tid på en av de två sträckor som vi hade gemensamma. Visserligen var det en ganska lätt sträcka, men hade ju inte så många att jämföra med. Jobbigt var dock att jag lyckades dra på mig skoskav, så på söndagen gjorde det riktigt ont att springa. Jag var inte alls lika pepp den dagen. Men av de 18 kontrollerna gick ju majoriteten ändå bra, och jag får väl glädjas åt det och glömma den där dumma femte kontrollen, och sluta använda mig av GMOK-killar som tempohöjare, så att jag glömmer bort att läsa kartan ordentligt.

Det har blivit riktigt kallt ute. Måste börja ta på mig varmare kläder har jag märkt. Vintern närmar sig.

Trots att jag har haft VFU sen i torsdags var det först idag som jag träffade några elever. NV-ettor var det vi hade idag och de fick börja skriva på novellerna som ingår i det skrivprojekt som vi ska genomföra. Ett känt ansikte fanns det i klassen sen tidigare VFU.

Jobbar nu 2,5 pass i veckan för My Academy, och so far funkar det alldeles utmärkt!

Namnlös

Det är egentligen underligt att jag inte glömmer hälften av det jag ska göra. Mitt närminne är så fullproppat av datum, tider, platser som ska samkoordineras, så att jag befinner mig på rätt plats i rätt ögonblick är egentligen ett rent under. Kanske är det för att dessa saker upptar mitt minne som det känns så svårt att trycka in kurslitteraturen i huvudet. Kanske är det därför som tentan på tisdag just nu känns så omöjlig. 

Det är svårt att ge konstruktiv kritik utan att känna att man sårar någon. 

Jag har hittat en ny idol. Han heter Marcus Warnby och är skitcool. Han är min lärare.  

RSS 2.0