Kramar är underskattade

Nu är tentan inskickad. Skrev klart den igår kväll. Väldigt skönt att bli av med den måste jag säga.

Jag pratade i telefon med min syster igår kväll. Vi söker någon som känner för att åka på 25-manna med oss och springa. Helst en tjej, men annars kan ju personen i fråga alltid använda peruk, och låtsas vara någon som han inte är.

Har funderat lite. Var drar ni gränsen för otrohet?

Har planerat att börja ett nytt liv med nya regler. Ska bli spännande att se hur länge jag klarar det. Har fått för mig att Norrlandssittningen kan hamna i riskzonen. Men det ska nog lösa sig, I hope. Jag och Långben har konstaterat att kramar är underskattade.

På besök i grannstaden i öster

Lördag morgon strax före tio anlände jag till centralstationen för att hitta mina medresenärer till grannstaden i öster, dvs Borås. Bella var den första att dyka upp, och strax därpå hittade vi även Elin, Niklas kompis kanadensaren Fred och Emelie. Och strax före bussen skulle gå kom även Niklas springande.

Det var en överfull buss 100 som lämnade Nils Eriksson-terminalen, där vi hade många stående passagerare, Illa illa att det inte fanns någon extrabuss tyckte vi. Jag underhöll mig under resan med att läsa Gotlänningarnas sångbok, som Niklas hade fått när han var på AG i våras.

Väl framme i Borås hade jag ingen större koll på vart vi egentligen skulle, men Bella fick guida oss till kårhuset till att börja med. Jag anade nämligen att vi borde kunna hitta någon som kunde visa oss rätt där. Och mycket riktigt, det gjorde vi. Vi fick vägbeskrivning till parken där de andra var och lekte lekar. Så med P6-låten på högsta volym gjorde vi en mycket fin entre. 

Första personen som kommer springandes och hälsar är ingen annan än Sebastian från min gamla hemtrakt. Nu visste jag iofs att han skulle vara där, med tanke på att han hade berättat det sist vi träffades. Men det var i alla fall roligt att se honom. Han skulle sen komma att hänga med oss hela dagen i princip, för vi är ju så trevliga!

Efter att ha kollat på lite lekar och umgåtts med trevligt folk ett tag kände jag och Elin att det var dags att få något i magen, så vi gick ner till stan och gick in på första bästa pizzeria. Och den pizzerian kan vi verkligen kalla första BÄSTA. Jättegoda pizzor!


På Pizzerian.

Eftersom vi inte hade anmält oss, utan mest bara var på dagsbesök, så kunde vi ju inte gå på sittningen. Istället hade vi vår egen sittning tillsammans med Matnatsex. Jag var toastmaster! Mycket lyckad och rolig spontansittning måste jag säga. Skåne hade förresten dykt upp nu, och även vår asp Johanna. Så vi hade blivit fler p6are på plats i Borås.

Vi lärde asparna att Capza. (För folk som inte är insatta i studentvärlden är detta en lek där man försöker kasta kapsyler i plastglas i stort sett). Sen var det dags att bege sig in på kårpuben och dansa med de andra som hade varit på sittning. Vi tog nattbussen hem till Göteborg efter en mycket trevlig dagsvisit i Borås.    


Jag och Elin


Håkan och bryggeriet

Jag sitter på spårvagnen på väg till Liseberg för att se Håkan. Ska möta Mia och hennes kompis när jag kommer fram. Då helt plötsligt tycker jag mig känna igen någon som går på vagnen, och sen en till och även den efter det. Och där går hela nollningsgrupp 4 på. Och gissa vart de är på väg? Till Håkan såklart! Så jag tar sällskap med dem.



Jag och Mia försöker x antal gånger nå varandra, och hitta varandra, men bland de tusentals personer som var på Liseberg var det ingen enkel sak. Så till slut ger vi upp och jag tänker att jag kan leta upp henne efteråt. Men när jag sen ringer har de redan stuckit till järntorget, så jag bestämmer mig för att haka på grupp 4 till mellanfest hos Lena.

Så jag och Alexandra som har tappat bort de andra i mängden, tar en promenad till Svingeln där Lena bor. De andra är redan där, och vi sätter igång och leker ordlekar och annat. När det sen är dags att dra ner till stan kommer vi efter mycket om och men överrens om att gå till Bryggeriet.


Asparna på spårvagnen till bryggeriet.
 
På bryggeriet blir det dans, dans, dans fram på småtimmarna. Med stans minsta dansgolv blev det en aning trångt, men i övrigt kunde man inte klaga. Ett fint litet avbrott i hemtentaskrivandet!

 

Väderleksprognoser och blodiglar

Älskar styrelsemöten med IR. De kan spåra ur så kraftigt så det är inte riktigt klokt. Jag har numera blivit utsedd till den nya "ryssen" i styrelsen. Lite oväntat från min sida, att jag skulle få ta hans plats.

Var är du när jag saknar dig? Förmodligen på andra sidan jordklotet så att jag får leka väderleksprognos från Göteborg åt dig. Antagligen där Jesper var när han kom försent till vårt möte. 

En del personer däremot, är som blodiglar. De biter sig fast och man äcklas till tusen och gör sitt bästa för att bli av med dem. Men av någon oförklarlig anledning fattar de inte vinken. 

Jag mår bra! 


Akilleshälar

Jag har börjat skriva. Orden flyter lätt och jag känner att jag har koll på vad jag vill få ner. Tror att jag har goda utsikter för att bli klar med den ena uppgiften på hemtentan idag. Faktiskt har jag vänt på det hela, så jag skriver uppgift nummer två före nummer ett. Den andra kändes jobbigast, så jag beslutade mig för att ta tjuren i hornen och börja med den.

Jobbade på Kvibergs Kantin igår. Min chef där är jättetrevlig, så det gick hur bra som helst.

Ikväll är det Håkan Hellström på Liseberg. Det kan man ju självfallet inte missa. Men innan dess ska hemtentans ena uppgift vara klar!

Och imorgon bär det av till Borås. Det är med lite skräckblandad förtjusning jag ser fram emot det. Det har ju konstaterats att jag är någons akilleshäl. En person som jag med största sannolikhet kommer att träffa imorgon. Ska bli ytterst intressant

Ögonkontakt

Jag har suttit och läst i princip hela dagen. Hemtentafrågerna börjar klarna mer och mer. Jag mötte upp med Maggan på handels (eller vi träffades redan på spårvagnen dit, men planen var att träffas på handels) vid kvart över 9 i morse. Sen har vi suttit i bibliotekets lässal, med avbrott för korta pauser emellanåt. Vid halv fyra höll jag på att somna i boken och insåg att det var dags att ta några timmars paus ifrån den. Så jag åkte hem.

Vid sjutiden gav jag mig dock ut igen. Körde mitt effektiva spårvagnsplugg. Det innebär att jag sätter mig på en 6:a och åker runt hela stan tills jag slutligen befinner mig i brunnsparken (efter ca 50 minuter) då vänder jag och åker tillbaka. Hela tiden sitter jag och läser. Väldigt effektivt!

Bröt mönstret idag för att läsa ut kapitlet. Så jag hoppade av vid Hjalmar brantingsplatsen istället. Tog sen femman tillbaka till brunnsparken, där jag satt bakom killen med dreads och oavsiktligt som hastigast fick ögokontakt med den söta killen längst bak. Skyndade mig dock att vända bort blicken. Vill ju inte att han ska få några konstiga idéer.

I brunnsparken mötte jag skrämmande lik kille från högstadietiden. Undrar fortfarande om det kan ha varit han, vars namn jag omöjligen kan komma på nu.


Inga lyckliga slut

Har nyss besviket konstaterat att inte ens sagor alltid slutar lyckligt. Ta bara Peter Pan. Inte får han sin Wendy i slutet inte. Nej, hon lämnar honom för att åka hem och bli vuxen. Trodde det var lag på att sagor skulle sluta lyckligt, men inte. Bittert!


Tidsoptimist och nya aspar

Gillar att vår seminarieledare alltid avslutar våra seminarium ungefär en timma före utsatt tid. Man får så mycket mer ledigt då. Det är nice. Har dock änå inte hunnit läsa allt jag hade tänkt idag. Jag är på tok för mycket tidsoptimist för det.
 
Fick ett fint sms idag. Jag blev glad.

Var på trippeldejt som Stilling så fint kallade det. Jag, han och Daniel tog nämligen en fika efter seminariet. Men jag vet inte om jag kan kalla det dejt, när båda de är upptagna. Men men, det var trevligt i alla fall.

Efter det har jag och Maggan suttit på pedagogen och pluggat i princip hela dagen, fram till p6-mötet, och imorgon ska vi träffas på handels kl 9 för att plugga. Min hemtenta har kommit ut och fråga nummer två ser jag inte fram emot att skriva. Usch, den var jobbig. 

Vi fick nya aspar idag. Så det blev enligt tradition Chez Amis efter mötet. David var rolig. Jag blev sugen på jordnötter och gick för att köpa detta. När jag frågade David vad det kostade så sa han att han skulle skriva upp det. Eh, han menade snarare: du får dem gratis. Fick hejdåkram när jag gick också. Coolt, chefen på Chez amis ger mig numera inte bara gratis cola, utan även gratis jordnötter när jag är där, och hejdåkram. Jag är poppis!


Några av våra aspar.

Anders på Kvibergs Kantin ringde idag igen och frågade om jag kan jobba på torsdag, och jo det kan jag väl. Har numera två extrajobb med andra ord.   

Matchmaking på föreläsning

Det behövs inga matchmakingsidor på nätet längre. Börja istället gå på mina föreläsningar. Satt på andra raden med Anna idag och kunde inte sluta skratta i princip. Föreläsaren sålde ut den ena studenten efter den andra. 

"Är det någon som vill vara med Martin och Jimmy och skriva skriftliga omdömen?" Eller varför inte göra matlagningsprogram med Sara Salami och Jonathan Citron. Sen kan man ju fråga sig om det löste sig för Anna Dahlman med hennes grupp. Hade vår föreläsare pratat med henne tro och hade det löst sig. Jodå. Hon hade pratat med henne tre gånger på en kvart och varje gång hade Anna svarat att det hade löst sig och att hon hade en grupp. Men men det är inte lätt att hålla koll på alla. 

Och den söta handledaren som inte vågade stå framför hela salen och prata först, och sen gick fram och viftade med handen på sitt namn på overheaden med orden "Ja, det här är jag".

En helt vanlig dag på en helt vanlig föreläsning med andra ord.  


Out of the Blue

Sitter hemma med tentaångest nu. Har så mycket som måste läsas. Vi får ut hemtentan på tisdag kl 12. Har inte haft hemtenta sen första terminen. På matten var det ju bara salstentor, så det blir en liten omställning att komma tillbaka till det här systemet igen.
 
Saknar dig redan.

Skicka vidare (Pay it forward): Grymt bra film som man kan lära sig mycket på. Grymt initiativ av en 12-åring. 

Vet inte varför jag är så destruktiv som jag är. Varför gräver jag djupare i sanningar jag inte vill veta? Men det är bäst som det blir. Det är det alltid på ett eller annat sätt.

Favoritlåt just nu: Out of the Blue 

Tårögd under tal

Igår var det "grande finale", slutet på nollningen. Det var finsittning på Kvibergs Kantin som gällde. Jag började dagen med att slänga in en snabb maskin i tvätten, och så fort den var klar bar det av ner till pedagogen, för att kopiera upp finsittningshäften. Sen satt jag och vikte och häftade 95 häften. Det tog sin tid och jag hann tröttna på det både en och två gånger.

Hem för att duscha och byta om. Jag hade ju erbjudit mig att ställa upp och servera på finsittningen för att vi skulle få ett billigare pris på maten för nollorna, så det var inga finkläder i år utan det var jobbarkläder som gällde.
 
Vi samlades på Kvibergs Kantin kl 16. Jag, Christian och Cajsa var först på plats av oss som skulle hjälpa till med serveringen, så vi började hjälpa till att duka upp. När det var klart var det väldigt lugnt och inte något direkt att göra, så jag och Christian försökte få micken att funka. Efter många om och men insåg vi att det var glapp i kontakten.

Vid sjutiden började nollorna och phaddrarna anlända. Och där var dem, alla mina underbara nollor. Så underbart att se att det var så många av dem där. Jag kunde inte komma på en enda som saknades. Också var ju mina underbara medphaddrar Alex, Henning och Harry där förstås. Det blev kramkalas utan dess like. 

Tyvärr blev inte bordsplaceringen som jag hade önskat, så jag fick inte servera mina MVG:are. Men jag fick servera Linda, Max och Josefin och deras nollor istället. 

En liten incident inträffade inte så långt in på sittningen. En nolla som uppenbarligen hade förfestat lite för mycket spydde ner både sig själv och bordet. Så jag och My fick ta ut och tvätta av henne. Turligt nog hade jag ju Lindas bil till mitt befogande denna kväll, så vi kunde skjutsa hem tjejen snabbt och smidigt för att sedan återvända till sittningen i tid till att servera varmrätten. 

När vi hade serverat varmrätten var det dags för oss att få i oss lite mat vi med. Men just då hörde jag något som fick mig att rusa ut i sittningslokalen igen. Min underbara nolla Bella skulle hålla tal. Det är tradition att två nollor utses, en tjej och en kille  för att hålla tal till det andra könet. Och min lilla Bella hade blivit utsedd bland 2-300 nollor. Fatta att man är stolt över henne. Och vilket tal sen. Det var det bästa jag hört på alla de finsittningar jag varit på. Jag blev tårögd. Shit, trodde inte att jag var så blödig


Min underbara Bella

Prisutdelningar för de olika momenten under nollningen pågick under hela kvällen. Alex fick pris för årets spya. Och vi i MVG tog hem både fjäskpriset och uppdragspriset. Uppdragspriset har min grupp vunnit 4 av 5 gånger nu under alla de nollningarna jag varit med på. Jag undrar jag vad det kan bero på. Harry gav mig i alla fall alldeles för mycket cred. Han borde ta åt sig lite av äran själv. Det är ju för sjutton ett teamwork det här.

Traditionsenligt kallades alla phaddrar upp och fick en ros, vilken jag glömde men men. Som Niklas hade utlovat fick jag nu sjunga kalmarevisan. Och shit, var nog den bästa kalmarevisa jag någonsin kört. Vi i MVG hade lagt in en liten hemlig sista vers. Så på den var det bara vi som sjöng förstås, och den slutade vi med att ge gudphaddrarna var sin ros. 

När middagen var över frågade de på Kvibergs Kantin vem det var som var bartender. Ryktet hade tydligen gått.  Och jo det var ju jag. Så jag fastnade i baren resten av kvällen. Bartendern som stod där först hann visa mig var allt fanns typ innan han skulle gå och sen fick jag visa en annan som jobbar där som ordinarie. Lite lustigt. Det var jag som hade bäst koll i baren. 

Men ägaren tog mitt nummer igår, och det lustiga är att han har redan ringt mig och frågat om jag kunde hjälpa till på ett bröllop idag då en av deras tjejer hade blivit sjuk. Dessvärre är jag redan uppbokad idag. Ska jobba på Scandic. Så jag fick tyvärr tacka nej.
 
Jag skulle köra hem Linda och DJ-utrustningen till henne var planen efter stängning. Men hon ville på efterfest med sina nollor först och i och med att jag knappt inte hade hunnit träffa mina stack jag hem till Henning där större delen av dem befann sig. 

Slutligen var det dock dags att bege sig hemmåt. Eller hem och hem, efter att vi hade agerat taxi åt en nolla ut till Eketrägatan, körde jag och Linda hem till henne i Utby, så sov jag över där. 

Idag tog vi bilen till masthuggstorget för att lämna tillbaka DJ-utrustningen som vi hyrt där. Efter det blev det hem till Kortedala och lilla Flamie, och nu ska jag snart bege mig till Scandic för att jobba.    

Nollning och annat kul

Jag har ju äntligen fått min dator, och den är underbart bra! Har konstaterat att jag behöver inte ha bredband, jag surfar ju ändå bara på grannens trådlösa nätverk =).

Lång tid har gått sedan jag senast skrev. Mycket har hänt. Framförallt har jag börjat skolan igen, och det har inneburit att jag har haft  fullt upp med nollning, vilket har varit underbart roligt. Tror att den här nollningen kan ha varit den bästa jag upplevt. Jag har fått extrajobb på Scanic Europa och kan för övrigt numera kalla mig bartender.

Jag tänkte som så att en bild säger ju mer än tusen ord, så bilderna ska få hjälpa mig att berätta.

Jag och Alex gjorde ett litet collage över oss phaddrar och nollorna. I min grupp var, förutom jag, Alex, Henning och Harry phaddrar. Och jag måste säga att det kunde inte ha blivit en bättre kombination. Vi har funkat jättebra ihop och haft jättekul hela tiden.

Aktiivitet 1 (Måndag 1/9): Vi började med traditionell stadskamp, vilket innebar att vi vandrade runt mellan olika stationer i Göteborg där de stationsansvariga hade gjort iordning olika tävlingar åt oss. På kvällen tog vi oss efter en mellanlandning hos David på Chezzan till Gasquen på Chalmers som var fylld till max, vilket nog inte inträffar allt för ofta. 


På stadskamp.

Aktivitet 2 (Torsdag 4/9): Det var pubrunda, något som jag tyvärr missade, då jag jobbade på Scandic denna kväll. Men jag passade på att möta upp nollorna på Henriksberg efteråt då jag hade slutat. Riktigt trevligt ställe. Jag har inte varit där förut.


Niklas, som tillsammans med Anna och Agge har varit gudphaddrar denna nollning, och min nolla Johanna som fyllde år.

Aktivitet 3 (Söndag 7/9): Det skulle ha varit picknick i slottsskogen, men då molnen hängde tunga på förmiddagen, flyttade vi in det på Chez Amis för att inte riskera att få en regnskur över oss. SU hade ordnat en tävling där det gällde att knäcka ledtrådar för att sen komma på ett lösenord. Vårt lag var klart bäst på att knäcka ledtrådarna, men dessvärre kom vi först fram till fel lösenord, så vi trodde att vi var klara, men kom senare på att det kunde bli en annan sak. Under ledtrådslösningen förväxlades jag med författaren till Da Vinci-koden-böckerna, Dan Brown, eftersom jag knäckte flertalet av ledtrådarna.

Alktivitet 4 (Måndag 8/9): Jag och Harry mötte upp med nollorna för att lösa lite uppdrag. Bland annat agerade vi gatumusikanter i nordstan och åkte rulltrappa. 





På kvällen var  vi på At the Gates sista spelning i Göteborg någonsin på Trädgårn. Det var grymt bra. 

    

Aktivitet 5 (Onsdag 10/9): Dags för discobowling och Hicka. Jag inledde med en Strike på bowlingen kan ju meddelas, men nu låter jag bilderna tala om resten.

                                

Synd dock att jag missade Sveriges match. Kim gjorde ju mål! Vilket han för övrigt har gjort i 2 av 3 landskamper nu sen Lagerbäck lade om spelsystemet och lät Kim vara med i startelvan.   

Aktivitet 6 (Fredag 12/9): Vi hade övningssittning i en lokal ute vid Backa kyrkogata. Vi var 4 nollningsgrupper som hade det ihop. Jag och Alex var toastmastrar. Grymt bra övningssittning, med massa gyckel och annat kul. Jag hade fixat lite tävlingar också.
 
                                       

Söndagen den 14, alltså i söndags skulle jag, Linda och Maria springa DM-kavle dock var Maria sjuk, så det blev bara jag och Linda. Men efter att Linda hade sprungit Marias sträcka också. Jag bommade lite för mycket på min sträcka för att hinna med att följa med på hennes också, så skulle vi ha tagit silver om vi hade varit godkända vill säga. Man får ju inte springa mer än en sträcka egentligen.


Linda laddar upp inför första sträckan.

Aktivitet 7 (Måndag 15/9): Det var maskeradbrännboll i slottsskogen som stod på schemat, och vårt lag hade ju kommit på det bästa temat att klä ut oss till. Vi var snögubbar och frusna män som söker kärlek. Alex och Harry var de frusna männen som självfallet var just så frusna för att de umgicks med oss andra som var snögubbar. Det gick riktigt bra för oss. Vi tog oss till semifinal, vilken vi skulle ha vunnit iomed att vi brände ut det andra laget, men sen hade någon missat att vi skulle runda ett träd, så vi fick avdrag för det. Illa illa.

                                       

Aktivitet 8 (Onsdag17/9): Det var igår det. Vi hade reosvisning av alla uppdragen, något som vi har löst hur bra som helst. Vi har verkligen varit duktiga i år och jag hoppas att vi vinner

Imorgon har vi finsittning. Men jag ska hjälpa till att servera då, så jag kommer inte att vara med på själva sittningen. Anledningen till att jag ställde upp på detta var naturligtvis att vi skulle få ett billigare pris på biljetterna. Och då det har slått rekord och kommer hela 160 stycken på sittningen imorgon hoppas jag att det blir riktigt bra!


 

Ord som värmer...

Jag kommer att sakna dig nu när nollningen är slut!

Du är den bästa phaddern som finns! Hade det inte varit för er phaddrar så hade jag inte kommit på varenda nollningsaktivitet.

RSS 2.0