En mötesfylld dag

Var på en grymt tråkig föreläsning idag. En person från UR som var och pratade. Han kunde inte med Mac-datorer vilket komplicerade hans presentation en hel del, sen hade han inte koll på att vi skulle bli svensklärare för högstadiet/gymnasiet, så han visade massa saker som inriktade sig till förskolan och lågstadiet. Inte hans fel att han inte hade blivit informerad dock, men det kändes ganska värdelöst för oss. Var dock ett inslag om mobbning som var intressant. Men sista halvtimmen satt jag och kollade på klockan varenda minut och bara räknade ner tiden samtidigt som jag försökte hålla ögonen öppna.

Tanken var att vi sedan skulle jobba med vår musikvideopresentation, men då youtube inte fungerar av någon konstig anledning på datorerna i skolan, och jag inte hade med mig datorn till skolan försvårades den uppgiften en del. Så vi skrev ner det vi kunde utan att kolla på videon, så ska vi fortsätta med resten imorgon hemma hos Stilling. 

Det var nollningsmöte idag. Nollningen kommer att se annorlunda ut till hösten. En nollningskommité, beståendes av fem personer kommer att väljas den 8 april, som kommer att ansvara för nollningen sen. 

Sen var det P6-möte som vanligt, och efter det fortsatte vi på kafé vallgatan med Spacestationmöte. Tror att det kan bli ett helgrymt arrangemang

Konstaterade när jag cyklade hem ikväll att jag måste leta upp min cykellampa. Har ingen aning om var den har blivit av. 

Min redan så söndriga väska gick helsönder idag. Måste verkligen köpa ny väska.  

Upplagt för mardrömmar

Du är tillbaka. Efter en veckas frånvaro är du äntligen tillbaka med din fängslande röst.

Vi hade bokredovisning av vår egen valda bok idag. Vår grupp hade med mina påtryckningar valt att läsa Stephanie Meyers "Om jag kunde drömma". Den är grymt populär bland ungdomar, så det kändes som ett relevant val. Vi läste upp "biologiscenen" ur både Bella och Edwards synvinkel. Det var kul att läsa den ur Edwards synvinkel, det har jag ju inte gjort förut, eftersom den delen bara finns med i vissa böcker. 

Jag fick det inte att stämma alls på fotbollen idag. Sprang bara ihop med folk, och felpassade allt för många gånger. Men intresset för min skytteliga har växt. nu tävlar de om att få göra mål, och kommer till mig för uppdateringar om hur många mål de har gjort under träningen. 

Nu ska jag läsa "Låt den rätta komma in". Tydligen får man mardrömmar av den, så vi får väl se hur jag sover inatt.

Sommartider

Vi hade omsitts igår. Det vill säga en massa gamla P6are behagade att dela med sig av sin närvaro på studs. Det var kul. En del ansikten där som man inte ser så ofta numera. Jag fick agera dj ett tag, men med youtube är det inte alltid lätt, i och med att man inte vet vad det är för kvalite på klippen som ligger där alltid. Sen dog batteriet på min dator, så då fick Erik ta över.
Det har blivit sommartid igen och jag har liksom resten av svenska folket tappat bort en timme någonstans inatt. Kan det ha varit på gibraltargatan kanske?

En positiv överraskning: Jag har fått tillbaka en vän jag saknat.

Don't say maybe

Matnatsex hade kareokepub på studs igår, och jag lyckades inte riktigt hålla mig borta därifrån. Kanske inte så oväntat. Säger någon kareoke, så är ju inte jag den som är den.  Det blev mycket sjunget, kan jag lova. Satt även en stund och fixade med spelningslistan. Vet inte hur det kommer sig att jag alltid lyckas sätta mig själv i jobb, även fast det inte är vårt arrangemang, men men.
 
Tredje världskriget avslutades igår. Det är fred. Väldigt oväntat, men roligt måste jag säga. Ingen vit flagga hissades, men en kram i detta läget betyder minst lika mycket.

Det verkar som om det mesta har bestämt sig för att gå min väg för tillfället. Känns som att man bara sitter och väntar på den där smällen som borde komma snart. Allt kan ju bara inte gå bra. Världen fungerar inte så.

Dagens sanning: Akvarie är inte bara fisk!

Har konstaterat att det är åtminstone en person som går in för att placera sig bra i skytteligan. Han tyckte till och med att hans mål skulle räknas som två, något jag inte gick med på. Sen så var han väldigt noggrann med att se till så att jag inte hade missat hans mål.  

Sprang på Henning på Chalmers igår. Han skulle söka till idol idag. Hade varit roligt om han gick vidare.

Teenage dirtbag var en utav alla de låtar jag sjöng igår.

Second best

Jag neutraliserar allt jag säger. Jag är som Sverige under andra världskriget. Ändå tror jag att jag är det mest lättlästa som har gått i ett par skor. För jag kan inte sluta prata om dig.

Om jag ska hamna på listan över mest aktiva bloggare, måste jag skriva minst sex inlägg per dag. Hur sjutton har de tid med det, och hur lyckas de att ha något att säga sex gånger om dagen? Jag skulle aldrig klara det.

Vi fick fel start. Kan vi inte börja om från början? Stryka det som varit.

Thinking of you 

Rotar i mina skrivbordslådor

Jag ville skriva något intressant, något läsvärt, så jag letade inspiration i mina skrivbordslådor. Det gick inget vidare. Det enda jag hittade där var mina gamla svartvita kort från fotokursen, en absolut-drinklista och en storytidning där det fanns en formel för en magisk sommar. Dock såg jag ett av fotona med andra ögon än tidigare, och kanske är den där formeln vad som behövs för att min sommar ska vara överlevbar.


Fick inte skannern att fungera, så jag använde kameran, men måste säga att originalet är bättre.


Jag undrar om det finns någon som tror på sådant.

För att hitta nya vägar måste man först gå vilse, eller titta lite noggrannare på enirokartan innan man ger sig av. Jag hade inte levt upp till det sista av de två alternativen, vilket gjorde att jag och Perelli fick en rejäl sökande omvägstur när vi skulle leta upp spåret vi skulle springa. Först var vi till höger om spåret och sen var vi till vänster om det. Slutligen hittade vi det dock, så nu kan vi vägen dit tills nästa gång.

Det snöar ute. Vädret är tydligen emot mig. Men cykeln går bra.


10 things I hate about you

I hate the way you talk to me,
and the way you cut your hair.
I hate the way you drive my car,
I hate it when you stare.
I hate your big dumb combat boots
and the way you read my mind.
I hate you so much it makes me sick,
it even makes me rhyme.
I hate the way you're always right,
I hate it when you lie.
I hate it when you make me laugh,
even worse when you make me cry.
I hate it when you're not around,
and the fact that you didn't call.
But mostly I hate the way I don't hate you,
not even close
not even a little bit
not even at all.

( Från filmen "10 things I hate about you")

Åt helvete

Idag slapp jag snö, och alltså blev det cykel till skolan. Införskaffade mig nya vantar på vägen hem, för det var iskallt om fingrarna. 2 par för 39,50 på HM tyckte jag var ett helt okej pris.
 
Var och spelade innebandy förut. Gick väl sisådär för vårt lag, men vi hade våra ljuspunkter. Jag klämde in ett mycket snyggt mål på inlägg från Viktor. Det är jag nöjd med.

Spacestationmöte på Tintin sen med Emelie, Linda och Margarita. Vi har beslutat saker idag som jag är grymt nöjd med. Dessutom har vi kommit på en massa roliga lekar. Äntligen känns det som att vi är på väg i rätt riktning. Emelie och Margarita drog med mig en sväng till Handelspuben sen. Det var jättemycket folk där. Oväntat. Så i brist på annan plats slog vi oss ner på golvet. 

Det är våffeldagen idag. Men jag har inte ätit våfflor. Inget jag sörjer över direkt dock.  

Var är du? Saknar din röst.

Linas kvällsbok

Har just sett på Linas kvällsbok, vilket ingår i filmdelen på den här kursen. Den var underbart bra! Och finns det något sötare än Viktor Axelsson som spelar Ivar? Förmodligen inte. Åh, jag blev helt kär i honom och filmen. Vill se den igen, men det orkar jag inte just nu. Trodde jag skulle somna innan jag började titta. Jag blev nämligen kvar länge i skolan efter P6-mötet, då jag och Niklas har suttit med de sista finjusteringarna på våra nya igenomröstade stadgar, och det tog sin tid.

Det har börjat klarna lite med mitt damlag till studentiaden, som jag har lovat att försöka fixa. Det här ska nog lösa sig. Jobbigt bara att det krockar med så mycket annat, som t.ex. göteborgsvarvet. Många som ska springa det. Tur att jag glömde bort att anmäla mig i år.

Jag saknar dig som mest när du sitter alldeles intill mig.

Jag är paranoid. Skrämmer halvt slag på mig själv ibland. För två sekunder sen var en sådan stund. Tur att det hela bara var ett hemskt sammanträffande. I annat fall hade jag velat sjunka 100 meter under jorden och stanna där.

Vill komma någon vart

Har just läst ut Kamalas bok. Det tog knappt två timmar. Har inte kommit fram till om jag tyckte om den eller inte. Det hände ju egentligen ingenting. I slutet satt hon fortfarande och förbannade sig själv för att hon var kvar hos Stefan. Ändå var det inte honom som hon ville ha. Jag hade velat se ett uppbrott, en förädring. Men kanske är det den man ska ana sig till att ske härnäst. Samtidigt kunde man känna igen sig i mycket av det hon skrev, och det var stundtals så humoristiskt skrivet att det fick mig att skratta högt.

Var är du? Ditt namn stod på tavlan idag, men var fanns du?

Blev grymt besviken när jag tittade ut genom fönstret imorse och såg att det snöade. Leendet sjönk ihop, cykeln fick stå och det blev spårvagnen till skolan istället. 

Det blir omsitts, trots att det såg ut som att vi skulle få ställa in på grund av för få anmälda. Men det hade tydligen ramlat in en del anmälningar nu. Kul!  

Cykel

Idag har jag uträttat stordåd. Jag bestämde mig nämligen för att ta cykeln de 3-4 kilometrarna till SKF, på väg till träningen, och lämna in den på lagning eftersom det inte kommer att inträffa att jag lagar den själv har jag kommit fram till. För jag har inga verktyg och ingen aning om hur jag ska göra. När jag var framme så sa cykelkillen att var det bara punktering så kunde han fixa det på direkten. Så det gjorde han och han skruvade ju loss hela hjulet, och jag lovar att jag hade aldrig fått ordning på det med kedjan sen, så det var som sagt lika bra att jag gick dit. Men i alla fall så hade jag ganska så snart en fungerande cykel och bråttom till träningen. Så det blev bara att kasta sig på sadeln och trampa iväg ner till Katrinelundsgymnasiet.

Efter fotbollen cyklade jag iväg till järntorget där jag träffade Mia, så gick vi och tog en fika. Det var trevligt. Längesen jag träffade henne fastän att vi bor i samma stad. Lite dåligt av oss.

Sen bar det hemåt igen. Lite kallt om fingrarna, för jag hade inga vantar. Något att tänka på tills imorgon.
 
Inte ett ord. Ingenting.


Orustkavlen och dop

Igår tog jag tåget till Uddevalla, där jag blev upphämtad av Mats, Emil och Sune. Sen bar det av till Orust för kavle. Det var många lag i vår klass, men den stora tävlingen var ju familjetävlingen. Jag och Emil sprag ihop, och Mats och Sune. Jag sprang första sträckan mot Mats. Och ovan i oienteringen, då jag inte har orienterat sen O-ringen förra året så blev det självfallet en miss till första kontrollen. Hade lite för bråttom och lyssnade inte till mina egna instinkter, vilket man ju alltid borde. Så där trodde jag redan att spelet var förlorat. Men vid fjärde kontrollen fick jag syn på Mats, och han hade passerat kontrollen. Så jag knep den före honom och satte av emot femman. På väg dit blev jag naturligtvis omsprungen av honom, då min kondition ännu inte är något att skryta om, men nu hade jag ju i alla fall kontakt igen efter min miss. Gjorde en mindre miss på vägvalet till sexan, medan Mats gjorde en grövre miss på vägvalet till sjuan. Så i mål var jag bara en minut efter honom när jag växlade över till Emil.

Emil hade ju snart hunnit upp Sune och de sprang ihop under banan och kom in samtidigt. Så var det då dags för min andra sträcka. Den här var kortare, men jag lyckades strula till det i orienteringen istället. Andra kontrollen läste jag tokfel på, fast att den egentligen var enkel. Så där la jag ett par minuter. Och fjärde kontrollen var jag på väg i helt rätt riktning då jag fick för mig att jag borde nog haka på alla de andra i min klass som sprang åt vänster, och fel. Illa, illa. Så när jag växlade över till Emil den här gången, låg vi en bra bit efter. 

Men Sunes osäkerhet i orienteringen gjorde att Emil snart hade hunnit ikapp sin yngre bror. De följdes åt ända tills de skulle till näst sista. Sune missade den på kartan, tog sista kontrollen och sprang i mål. Jag trodde att Emil aldrig hade hunnit ikapp honom, när Sune kom springandes ensam emot målet. Men sen fick jag höra att han hade glömt bort att ta nästsista kontrollen. Och strax därefter sprang Emil i mål, och segern gick ju alltså till oss då. Totalt blev vi femma i klassen. Inte så tokigt.

På kvällen skulle Mats elda, så vi passade på att grilla korv. Riktigt mysigt.



Idag har min yngsta systerdotter Rebecca blivit döpt. Jag fick stå med framme i kyrkan då jag är hennes fadder. Min stora insats blev att hålla dopljuset. Efteråt blev det smörgåstårta och tårta i församlingshemmet.

 
Linda och Rebecca


Spunk

Mina elever hade studiedag idag, så skolan var väldigt öde, med bara lärare där. Jag har suttit hela förmiddagen med trygghetsgruppen, och pratat om värdegrunden, likabehandlingsplan och mobbning. Riktigt intressant. Efter det passade jag på att få kopierat lite material inför nästa VFU-period, då det idag var sista dagen där. Hittade en text som passar mina nior helt perfekt. På måndag blir det tillbaka till humanisten igen.

Har spelat fotboll i två timmar idag, och jag lyckades klämma in två mål. Kul, för det var längesen nu. Mål nummer två var det klart snyggaste, men det räknas inte riktigt, eftersom det var efter ordinarie tid och vi bara var fyra i varje lag. Vanligtvis spelar vi ju bara i en och en halv timme, men så var vi några som kände för att stanna lite till. Jag har startat skytteliga, men det var himla jobbigt att hålla koll på vem det var som hade gjort mål ibland.

Eva är nere i Göteborg med skolan i och med turismmässan. Jag mötte upp henne och hennes kompis Anna på Chez Amis efter träningen och åt lite. Trevligt att träffa henne igen!

Imorgon blir det orustkavlen. Ska bli kul! Grymt längesen jag orienterade senast, 

Måste bara slänga in en sån där typisk bloggkommentar: Jag mår underbart bra

Något saknas

Det har varit en rörig, men helt okej dag på VFU:n idag. Tretimmarslektioner med bara en och samma sak att göra är inget de flesta högstadieelever klarar av, men men. Jag tyckte att de gjorde ett bra jobb i alla fall. 

Stör mig på en utskrift som inte alls blev så skarp och tydlig som jag hade hoppats på.   

En säkring gick förut. Större delen lägenheten blev svart, bara ljuset på toan och i köket som fungerade. Dock visade det sig vara enkelt fixat. Bara en spak som behövde tas upp så var det ljus i lägenheten igen. Men min klockradio står fortfarande och blinkar påminnande här.

Jag var halvt på väg till Chalmers pubrunda förut, men ändrade mig i sista sekund och stannade hemma istället. Orkade inte gå ut ikväll. Sen ska man ju tidigt till skolan imorgon med. Dock kommer det nog vara tomt där imorgon, eftersom eleverna har studiedag.

Vet inte om jag ibland engagerar mig för mycket i saker och ting.


Samtal, avgifter och träningsupplägg

Imorgon ska jag ha lässamtal (boksamtal typ, fast vi ska bara läsa utdrag) med mina elever. Det ska bli spännande. Har gått och funderat på hur jag ska lägga upp det. Jag har en drömvision, men vet inte om det kommer att fungera. Det återstår att se.

Hm, hade tappat bort ett lånekvitto till en bok så jag visste inte när den skulle lämnas tillbaka. Så jag var inne och lämnade tillbaka den idag i alla fall. 12 dagar försent tydligen. Jag brukar ju alltid få mail av dem när det bara är någon enstaka dag kvar. Men det hade jag inte fått nu. 12 dagar och en förseningsavgiftf på 10kr/dag blev lika med en skuld på 120 spänn att betala.. Det sved.

Jag och Sofia har planerat veckans träning nu. Så såvida jag hinner med bussen imorgon efter VFU:n så blir det innebandy då och så ska vi springa på torsdag. Sen är det ju självfallet fotboll på fredag med, och orustkavlen på lördag, så jag ska nog få gjort mina pass den här veckan.  

Förlåt mig

Solen gick i moln och ridån gick ner. Publiken buade och änglarna grät. Förlåt mig.

Förlåt för att jag inte räcker till. Förlåt för att jag borde göra så mycket mer. Förlåt för att jag misslyckades idag. Förlåt för att det inte var första gången, utan raden har blivit för lång, så nu har vi tappat räkningen. Förlåt för att jag inte kunde vara någon annan. Förlåt för att jag förpestar din tillvaro. Förlåt för att jag inte fanns där. Förlåt för att jag bara är i vägen. Förlåt för att jag inte förstår. Förlåt för att mina försök bara når halvvägs fram. Förlåt för att jag inte är starkare. Förlåt för att din närvaro gör mig svag, osäker och klumpig. Förlåt för att jag inget säger. Förlåt för att jag inte kan stå emot. Förlåt för att jag tvingar dig att stå ut med mig. Förlåt för att jag älskar dig. 

Det är för mycket förutfattade meningar. Stämpeln från nattklubben av igår vill inte skrubbas väck från min handled idag. Den sitter lika hårt som en tatuering. Kedjad vid en främmande identitet. Vågar inte, kan inte bryta mig loss. Förevigt dömd av ödets domstol. Livstid fängelse löd domen, och jag accepterade. Förlåt mig

Ignorerande tystnad säger mer än tusen ord.  

Jag vänder mig till Love Antell, för Allt har ett slut.

Melodifestivalen 2009

Oj, oj, oj, nu måste jag säga att jag blev förvånad. Det här hade jag inte trott när jag zappade över i pauserna på filmen igår och tog mig några glimter av melodifestivalen. Att tittarrösterna så radikalt skulle vända resultatlistan på ända hade jag aldrig kunnat gissa.

Har nu suttit och halvsett på reprisen. Med halvsett menar jag att jag har mest lyssnat, men haft blicken på annat håll. Har nämligen kommit fram till att låtarna låter oftast bättre när man inte tittar på de som sjunger samtidigt. Vet inte varför, men detta är något jag har märkt idag.


Men innan jag går in på vad jag tyckte om utgången vill jag ge lite spontana kommentarer som jag tänkte på medan jag tittade. så jag kör låt för låt:


1: Hope and glory - Detta bidrag får mig bara att referera till Martin Stenmarcks "Las vegas" och hur det gick för det i eurovisionfinalen, det vet vi ju alla. Dock tycker jag att Måns låt är snäppet bättre än Stenmarcks.


2: Snälla, Snälla - Caroline af Ugglas ja, jag måste erkänna att jag aldrig har lyckats förstå mig på henne. Kanske just därför borde vi skicka henne. Men jag klarar inte av att se henne på scen, för då kan jag omöjligen ge låten en rimlig chans. Men efter närmare övervägande tycker jag att den är lika galen som hennes framträdande.


3. love, love, love - Har vi hört den förut? Förmodligen. Visst sjunger hon jättevackert och det är en bra låt. Men den stannar inte hos lyssnaren. Så fort hon har klivit av scenen har låten försvunnit med henne. Att hon gick till final är ett under.


4. 1000 miles - Den här låten har potential. Jag gillar den starkt. Sen att trummisen är för kräsen för att hitta några passande scenkläder, så att han kör utan, det är en annan sak. Men i alla fall GO HEAT!


5. You're my world - Ledsen Emilia, men du har sjunkit. Big big world var som sagt big, big, och mycket större än det här.


6. Stay the night - iiih, jag ryser när jag ser era kläder. Och rosa mikrofoner, men snälla, snälla alltså. Låten är helt okej, synd bara att ni inte har någon klädsmak.


7. Moving on - Ja här har micken bytt färg till guld. Är det någon ny trend att byta färg på mikrofonen? Låten, ja den passar henne, och det var ju ett väldigt häftigt scentrick att låta hissen move on.
 
8. Baby goodbye - Jaha här har vi idolkillarna. Och vad proppert klädda de var, det hade man inte väntat sig. Rolig dans, nog det bästa scenframträdandet under kvällen. Och låten, jo den är okej. Pojkbandslåt helt klart, och håller nog inte riktigt i sådana här sammanhang. Men en väl värdig finalist ändå.
 

9. Alla - Vad har hon på sig? Hm, ser lite udda ut. Och vad är det för språk? Många frågor kring denna dam. Låten är okej, men inte mer än så. Den berör mig inte, den kommer inte att gå långt.


10. Så vill stjärnorna - Så har vi tävlingens yngsta tävlare. Visst är hon väl söt, och vilken röst hon har. Dock är låten för långsam, svenska folket vill ha fart. När skickade vi senast en ballad. Bästa utmanaren på det här området måste jag ändå säga var Sanna Nielsens "Empty room" förra året. Den borde ha vunnit då.


11. La voix - Oj,ibland låter det som att det är en man som sjunger på verserna och i refrängen har hon den ljusaste kvinnoröst. Plagiat, tänker jag ändå. Jag har hört det här förut. Inte verserna, men refrängen. Dock kan jag inte säga var, är inte riktigt min musikstil det här. Men helt klart en låt som sätter spår, men jag kan inte avgöra om det beror på att jag känner igen låten från tidigare eller inte.


När juryn hade avlagt sina röster var jag beredd att skriva här att  "historien upprepar sig". Martin Stenmark i repris. Men oj vad fel jag fick. När alla Tv-röster var redovisade utan den sista satt jag och funderade: Vem tusan är det vi har röstat på egentligen? Hela övre delen av poängtavlan hade ju fått sina röster. Jag hade verkligen inte en aning.



Så här såg det ut.

La voix seger kom som en överraskning för mig och jag har nog inte hunnit tänka över det riktigt ännu. Men jag tror att hon kan ha en chans internationellt ändå. Är det inte sån där musik de gillar där nere?


Jepp, det var mina tankar det.  Framtiden får visa oss hur det går. 


Nyanseringar

Grymt härligt väder ute, men konditionen är inte vad den har varit. Min långvariga sjukdom har brutit ner mig, så nu är jag tillbaka på ruta ett och det är bara att börja om från början. Jag hoppas att Mats inte väntar sig alltför mycket av mig nästa helg.

Jag skriver igen. Och det går bra. Inte mycket som suddas ut och tas bort. Nej, historien växer fram ur tangenterna utan att jag vet i förväg vad som kommer att stå på skärmen. Satt uppe tills klockan var nästan 3 inatt och bara skrev, och drack te. Det var härligt.

Den här bloggen är full av ledtrådar och mellan-raderna-meddelanden. Dock tror jag för det mesta att det bara är jag som kan tolka fullt ut vad jag menar, men chansen finns att det är en eller annan som skulle förstå mer än andra. Sen tror jag att en del försöker sig på tolkningar, men hamnar på villovägar. Min hjärna är en labyrint, och det är lätt att gå vilse bland mina tankar.

Min hand är utsträckt.

Var svårt att hitta rätta videon, men slutligen så: Hero

Isolering

Vädret har varit konstigt den här veckan. I onsdags var det vår, i torsdags snöade det hela dagen (vilket resulterade i en snögubbetävling på min VFU-skola) och nu har snön smält bort.

Efter fem månader har jag äntligen lyckats ladda upp mina batterier så att jag återigen kan lyssna på min mp3.
 
Har bestämt mig för att isolera mig den här helgen. Det är jag, Flamie och lägenheten. Ska försöka komma ikapp med saker som jag har lämnat på framtiden för att det har funnits andra saker som har varit mer brådskande. Så de saker som jag har prioriterat bort ska få min fulla uppmärksamhet nu.

Dansa ner i ån

Igår var det full rulle. Först var det VFU förstås. Första lektionen hade de muntligt nationellt prov. Till en början kom eleverna efter en stund lite ifrån ämnet och började diskutera vad "spunk" var för något. Men på ämne nummer två kom det fram riktigt intressanta diskussioner. Min handledare var tvungen att åka hem för vård av sjukt barn efter denna lektion så jag och Klara fick vikariera på eftermiddagslektionen. Vi började lektionen med lite muntliga övningar. Alla fick en lapp med orealistiska frågor sen fick de försöka besvara frågan så gott det gick. Efter det fick de fortsätta att skriva på sina bokredovisningar.

Jag lyckades till min glädje hinna in till stan i tid att hinna till träningen. Tror ni inte då att vad som möter mig är en tom idrottshall, eftersom träningen tydligen var inställd. Och jag som har längtat så efter att börja träna igen. Så där står jag ombytt i en tom idrottshall och funderar på om jag ska skita i det hela, byta om och dra. Men det vill jag inte. Jag är jättesugen på att träna. Därför gör jag detta. Jag började med lite intervallövningar och styrketräning. Sen byggde jag upp en hinderbana. Med tidtagarur på mobilen triggade jag mig själv till snabbare och snabbare tider på min hinderbana. Belöningen för min duktiga träning fick jag i dag i form av träningsvärk i muskler som jag normalt inte tränar.

Härnäst begav jag mig till Tintin för ett möte med Emelie. Vi var produktiva vi, blev många nya låttexter, och bara så ni vet så ska vi dansa ner i ån. När batteriet på min dator dog åkte vi hem till Emelie och färgade hennes hår, vilket inte var något lätt projekt. Frisören som färgade det rött senast visste vad han gjorde, för den färgen ville envist stanna kvar i hennes hår och det var bara utväxten som färgades som den skulle. Men det blev ganska coolt ändå. 

idag har jag fått ledigt av min handledare eftersom hon bara har tyska och ska sitta i möten halva dagen. så jag tänkte ta tillfället i akt och städa lite nu. Känner att det finns behov av det.     

Tick Tack

Det har varit en lång dag. Kom nyss hem, och huvudet är helt slut. Först satt jag på VFU:n hela dagen och rättade svenska nationella prov-uppsatser. Det var visserligen väldigt kul och lärorikt, men efter att ha läst uppsatser en hel dag är man ganska mör i huvudet.

Men inte fick man åka hem då inte. Nej, då var det bara att bege sig till pedagogen för årsmöte med P6. Och det tog sin tid. Genomgång av stadgar, vilka nu mot min vilja innehåller Mållgans namn. Jag och Bella planerar att göra uppror emot detta nästa år. Slutligen var vi framme vid postbestämningarna, vilket inte gav en alltför spännande utdelning för min del. Jag sitter kvar som dagboks och traditionsmästare. Inget missnöje förstås, men det hade ju varit kul att testa något annat. 

Dagens låt: Klåparen  

Dåtid, nutid och framtid

Jahaja, någon hann före mig. Hm, tror att han har gått in för att irritera mig denna helg, fast han gör det i och för sig inte medvetet. Och jag fick ju nästan ut min hämnd. Och min röst var ju bekant.

Har haft en riktigt bra helg, med bland annat chokladpuddshävning och bilbanstwister.

Har VFU nu, men det har varit ganska segt idag, då vi bara har en klass i svenska just nu, eftersom de andra två är på prao. Så det blev sjukt massa dötid, vilket var jättesegt. Kunde ha andvänt tiden bättre på annat håll, men det går ju förstås inte.

Imorgon ska vi ha årsmöte med P6. Det ska bli riktigt intressant. Speciellt valen. Själv har jag blivit nominerad till nio poster, men får ju bara använda tre av dessa nomineringar, så vi får se hur det går.

Ibland undrar jag om folk kan se saker som jag inte kan.

Hjärnverksamhet

I'm not a perfect person, there's many things I wish I didn't do. But I continue learning...

Sitter i skolan och inväntar ett möte med IR. Vi har haft seminarium om Jane Eyre (som jag inte riktigt hann läsa ut) och Bridget Jones dagbok. Det var sisådär. Tycker att min andra lärare som vi har haft mestadels den här kursen är mycket bättre, men men.

Försöker att fatta ett beslut, men det går inget vidare. Önskar att någon annan kan besluta åt mig, eller öppna en ny dörr som skulle göra beslutet enkelt. Men med största sannolikhet kommer det inte att bli så. För det brukar ju inte bli så.

Drömde en mycket fin dröm inatt. Synd att jag vaknade.

Here you come again

Förtrollad. Otillräcklig. Tunghäftad. Undvikande. Suktande. Bortkommen. Skygg. Försökande. Försiktig. Hemlighetsfull. Uppslukad. Okoncentrerad. Skissande. Avlägsen. Blickande. Drömmande.

Log, jo det gjorde jag nog. Med hela ansiktet, och säkert kroppen med. Men var det så konstigt? Tredje gången gillt, sägs det ju och jag lyckades ju till sist. Eller lyckades är väl en diskussionspunkt förstås. Men när jag kom in i stora hörsalen så får det erkännas att jag hade ett leende på mina läppar. Även om jag inte hade lyckats säga något smart, så hade jag i alla fall sagt något.

Jostein Gaarder var på besök i skolan idag. Riktigt roligt att lyssna på honom och det är ju tur att man har en norsk vän sen ett och ett halvt år tillbaka. Det gör ju att man förstår språket så mycket bättre. Så det var inte svårt att följa honom när han pratade. Dock har jag fortfarande ett kortleksmysterium kvar som han inte kunde ge mig något svar på.

Ser i syne. Varför, varför förföljer du mig?

Hörde följande låt på TV igår, och var tvungen att leta upp den: Here you come again 

Sausage

Tänkte göra något annorlunda. En nostalgitripp kanske. Jag tycker om att ta kort på mig själv, men jag är inget vidare bra på det. Mina armar räcker oftast inte till eller så blir det konstiga vinklar eller så gör jag konstiga miner, vilket jag i och för sig för det mesta lyckas göra när någon fotar mig. Och det finns ingenstans jag kan placera kameran här hemma som blir i en lagom höjd. Antingen blir det för högt eller för lågt. Ändå försöker jag gång på gång att ta ett bra kort på mig själv. Detta har resulterat i att jag i min kortmapp har en hel mapp med kort enbart på mig själv. Med åren har den växt en del. Det är ganska kul att titta på dessa kort. På en del kan jag knappt inte känna igen mig själv. 

Jag har insett att min tid inte kommer att räcka till. Det är alltför många sidor jag har kvar att läsa ut till på fredag, och med skola hela dagen imorgon, så kommer timmarna bli för få. Jag skulle behöva lära mig att läsa lika fort som han som kunde läsa ut en bok på 300 sidor på tre-fyra timmar.  För det kan inte jag. Jane Eyre må vara en mycket bra bok, men det är också en tegelsten.



Detta är något Niklas just visade mig. Och jag kände att det kanske fanns fler som ville ha ett gott skratt.
 



Ledtråd

Igår när vi skulle åka hem från bowlingen, hittade vi något kul på hållplatsen. Inne i väntkuren var det någon som hade satt upp en  lapp invid tidtabellerna där det stod följande:

Grattis!
Du har hittat ledtråd #3 mannen i den gröna
jackan kommer att förklara nästa steg.  


Strike

Har idag fått inbjudan till yngsta systerdotterns dop. Den 22 mars har jag därför bokat in mig själv som upptagen i kalendern (som jag inte äger).

Vi hade p6-mötet på Strike idag och bowlade efteråt. Dock gick det inget vidare för mig. Men jag får väl vara nöjd med första serien som jag vann, och förtränga de andra två som gick betydligt sämre.

Jag älskar hans röst. Den tilltalar mig, fast inte bokstavligen tilltalar. Nej, han pratar med någon annan

Jag har beslutat en sak angående mitt fortsatta liv, och jag är riktigt nöjd med det jag har kommit fram till.

Lite citat från dagens filmkunskap:

"Jag gillar Arkiv X, för jag hoppar till hela tiden och känner mig sjuk och illamående." / Det var en liten kille som hade tyckt till om TV-tablån.

"Siffran representerar inte längre en människa, det är bara en siffra" / En klasskompis om hur man blir mättad på nyhetsflödet om att så och så många dog i...

"Live fast, die young, and leave a good looking corpse" / James Dean of course.
 

Carpe diem

Jag har läst i princip hela dagen, vilket innebär att mina ögon just nu går i kors. Dock har jag inte bara läst kurslitteratur vilket jag förstås borde, men jag har tränat min engelska i alla fall då jag inte har läst kurslitteratur. Delger nedan ett citat från dagens läsning:

"Vi människor är så skapta att vi vänjer oss vid att leva. Plötsligt tar vi för givet att vi finns till - och, sedan, ja, sedan funderar vi inte mer på det, förrän vi är på väg att lämna den här världen." (Spelkortsmysteriet, Jostein Gaarder, 1992) 

Dagens låt: My happy ending

Sen så vädjar jag till mina kommenterande läsare att skriva sina namn när ni kommenterar. Det är lite svårt annars att veta vilka ni är. Men väldigt kul i alla fall att ni kommenterar!

Jokern

Vad är egentligen meningen med livet? Ja, det kan man ju fråga sig. Jag håller på att läsa Spelkortsmysteriet, och det är en hel del filosofiska frågor som tas upp där. Den ger en något att tänka på, samtidigt som det är en grymt välskriven berättelse. På torsdag ska författaren till denna bok, Jostein Gaarder (han har även skrivit Sofies världkomma på besök till oss i  skolan. Det ska bli riktigt kul.

Imorgon ska jag ge mig ut i jobbsökardjungeln. Måste bara skriva CV, vilket jag tycker är jättesvårt. Har svårt att specificera varför jag är så bra som jag är. Det är lättare att visa det i praktiken än att skriva ner det på ett papper. Det blir av någon anledning inte lika övertygande.    

Att inte rätta någon, då personen i fråga har fel, är det att ljuga?

Kanske har jag bara försökt att förverkliga fantasier, eller så var det bara ännu ett plåster på mitt oläkta sår.

RSS 2.0