Havet är djupt

Tiden flyger iväg här. Det var först när jag anlände till Göteborg i söndags kväll som jag insåg att det hade gått två veckor sedan jag senast var där. och jag har knappt hunnit reflektera över tiden som har passerat. Jag har mest jobbat och sovit däremellan. Hann dock uträtta en hel del på min korta visit i Sveriges vackraste stad.

Har börjat återuppleva min favoritförfattare från tonåren. Fick väldig lust då jag hittade en bok i en serie, som dock inte var första delen, så det slutade med att jag gick till stadsbiblioteket och skaffade mig första delen. Dock var boken ifråga utlånad så jag fick nöja mig med ljudbok, men det fungerar ju det med.

I söndags när jag tog en beställning från en medelålders kvinna slog det mig att jag kände igen henne väldigt väl, men jag kunde inte komma på varför. Hade hon kanske varit inne och ätit tidigare i veckan? Det var när jag kom ut i köket som Ikka löste problemet. "Har inte hon varit med i Andra Avenyn?" frågade hon och då visste jag med ens vem det var, Malena Laszlo

Såg alldeles nyss EM-kval-repetitionsmatchen mellan Sverige och Skottland. Sverige spelade bra och vann rättvist matchen med 3-0. Första målet stod nya lagkaptenen Zlatan Ibrahimovich för efter ett snyggt anfallsspel och en passning från Wernbloom. Mål nummer två gjordes efter Elfsborgssamarbete, Bajrami sköt både en och två gånger efter en passning från Anders Svensson. Andra gången satt den. Det tredje målet kom i andra halvlek efter att en del byten hade ägt rum. Den här gången var det Kim Källström som passade Ola Toivonen, som för övrigt spelade riktigt bra och hade flera bra chanser. Nu fick Toivonen i alla fall äntligen placera bollen i mål via en nick. Om 3-0 - resultatet berodde på dåligt motstånd eller ett bra Sverige vet jag inte, men jag hoppas på det senare. 

Nu till något helt annat. På smögen är det Gyllene tider och Disney som gäller; så här kommer den tillfälliga favoriten som passar perfekt på Göstas: Havet är djupt!

 

Vatikanstaten har 780 invånare. Smögen har 1550 invånare. Jag funderar starkt på att göra Smögen till en egen stat, så kan man börja ta tullavgift på Smögenbron. Jag menar de har redan ett eget språk, och en egen kung. Dessutom kommer Sveriges prins Carl Philip på besök varje år. I lördags till exempel var han på Lagergrens till 6-7 på morgonen. Så gott samarbete med Sverige finns ju.

We are the world

Tiden går fort när allt man gör är jobbar. innan jag visste ordet av det var det augusti. Jag tillbringar kvällarna på Smögen och sover bort förmiddagarna. Jag har fått en ny kusin (eller snarare kusinkusinkusin men det var för långt att säga tyckte Lendy). På Göstas är alla släkt med varandra (även om släktbanden är lite jobbiga att reda ut). Och ca 50% av de som jobbar i restaurangen är från Göteborg.

För första gången på 15 år stod jag över att springa O-ringen. Det känns lite konstigt att ha missat det.

Dagens låt spelar jag för min nya kusin som jämt går omkring och sjunger på den i köket.



RSS 2.0