Nyårslöften

Så var den här. Årets sista dag. Om man ser på det ur Barneys synvinkel (How I met your mother) är det årets mest tragiska dag, och till viss del har han rätt. För vad är det egentligen vi gör. Jo, vi dränker våra sorger i sprit och låter akoholen förtränga det gångna året som inte alls blev som man hade tänkt sig. Man har inte lyckats hålla ett enda utav förra årets nyårslöften, och man står fortfarande och stampar på precis samma punkt som man var vid för ett år sen. Trotts detta tänker 90% av alla svenskar starta på nytt imorgon. För nästa år gäller det. 2010 ska bli året då vi håller våra nyårslöften. 2010 ska bli året med hälsosamma livsstilar, då konditionen är bättre än någonsin förut, karriärsklättringar och året då vi tar tag i alla de saker som vi aldrig hinner med annars, och vi hälsar på alla de personer som alltid missas av någon underlig anledning. Det ska bli året då vi lyckas med allt vi tar oss för. Det bästa året någonsin.

Och hur länge tror vi på den lögnen? Hur länge klarar vi att hålla våra löften? Är det värt pengarna vi lägger ut på årskort på gymmet eller i simhallen? Åjo, tanken var ju god. Och vi försökte ju faktiskt tappert ett tag. Och gick det åt pipan så spelar det ju inte så stor roll. Då var inte 2010 året vi hade väntat på. Nej, förmodligen var det 2011 vi väntade på. Ja, 2011 blir nog ett bra år!

Men nej, inte ska man sitta här och vara bitter på nyårsafton. Nej, nej nu ska vi klä upp oss och äta god mat, för man vill ju trots allt ha ett bra slut på ett så här dåligt år. Och så vill vi ju inleda det nya året med pompa och ståt. För kanske, kanske är 2010 det året som vi så länge har väntat på.

Och skulle någon inte vara pepp nog ikväll, trots att det snart är dags för ett nytt år att skålas in; gör då som Barney, och gör en blandskiva. Börja med en riktigt bra låt, och öka sen med bättre och bättre låtar hela tiden. För lite inspiration kan du ju alltid börja med samma som Barney: You give love a bad name


Okej, gott folk, vi ses 2010 i våra nya, fräcka, coola och underbara liv!


Gott nytt år!


Kommentarer
Postat av: Syrran

Gott Nytt År !!



Det ligger nåt i de där... =)

2009-12-31 @ 18:53:31
Postat av: mamma

Detta var det bästa du skrivit, Gott nytt År! Jag ringer!

2010-01-02 @ 13:54:34
Postat av: Therese

Oj, ja isåfall lyckades jag ju avsluta året bra iallafall.. Det var lite jobbigt.. mycket att leva upp till nu då..

2010-01-03 @ 19:13:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0