Tyskland imponerar!

Endast tre minuter efter matchstart visar Tyskland vilka det är som ska spela semifinal av de båda lagen. På en frispark slagen av Schweinsteiger är 20-åringen Thomas Müller framme och nickar in sitt fjärde VM-mål och går därmed upp i en delad skytteligaledning. Müller fick dock strax därefter en varning efter en handssituation, vilket gör att han inte får spela semifinal, då han har med sig en varning sen tidigare.

Messi hade en fin passning in till Tevez i straffområdet, annars lyckades han inte ta sig förbi det tyska försvaret i första halvlek. Han slog två frisparkar, där den första gick långt över mål och den andra fastnade i den tyska muren. De som skapade större chanser från Argentinas håll var Higuain, som hade ett par bra skott och även Di Maria, som lyckades ta sig förbi med bollen ett par gånger på högersidan.

I andra halvlek händer det inte mycket till en början, men sen blixtrar Tyskland till. Müller ligger ner och passar Podolski som hittar Klose i straffområdet, som lätt kan lägga in bollen i ett öppet mål. 2-0 till Tyskland. Inte långt efter det bjuds vi på en rejäl uppvisning från Schweinsteiger som tar sig förbi tre argentinare i straffområdet innan han passar Friedrich som får göra sitt första landskampsmål. Det är 3-0 till Tyskland, och det krävs ett mirakel för att Argentina ska nå semifinal.

Men Argentina har inte en chans mot det starka Tyskland. Klose som idag spelade sin 100:e landskamp trycker in 4-0 till Tyskland och gör därmed sitt 14:e VM-mål och är nu bara ett mål efter Ronaldo som har rekordet med 15 VM-mål. Målet firar han med en frivolt, en uppvisning som de som sett Klose göra mål tidigare förmodligen har sett förut.

Messi får lämna VM och åka hem utan ett enda mål. Förutom Argentina slogs storfavoriten Brasilien ut i gårdagens kvartsfinalmatch mot Holland.

Tyskland ställs härnäst emot det lag som tar hem kvällens kvartsfinal, det vill säga antingen Paraguay eller Spanien.