Bronsmatchen höll på traditionerna

Av tradition har bronsmatcher varit målrika, och dagens match skulle inte bli något undantag från denna tradition. Uruguay ställde upp med alla sina toppspelare på plan med Diego Forlán i täten mot ett av influensa härjat Tyskland där spelare som Philipp Lahm och Lukas Podolski saknades. även Miroslav Klose fick stå över spel, men det berodde på en ryggskada.

Matchen som spelades delvis med kraftiga regnskurar, skulle bjuda på en hel del målchanser och som nämndes ovan en hel del mål. Tidigt i första halvlek delades två gula kort ut till tyska spelare och Forlán fick chans att skjuta två frisparkar, men utan resultat.

Nej, det är tyskarna som ska göra det första målet. och det kommer i den 19:e minuten via skott från Schweinsteiger. Ett skott som räddas av Muslera, men returen går ut till Thomas Müller. Uruguays försvar har inte alls varit beredda på att en retur kan komma så Müller är ensam och kan enkelt göra 1-0 för Tyskland.

Men endast 9 minuter efter målet förlorar Schweinsteiger boll, vilket leder till att Cavani kan kvittera till 1-1. Suárez har senare en kanonmöjlighet att göra 2-1, men missar mål.

2-1 målet ska dröja till andra halvlek. Då är det Forlán som är framme och på volley gör sitt femte VM-mål. Uruguay har ledningen i matchen. En ledning som de dock inte ska få behålla i mer än sex minuter, sen nickar Jansen in 2-2 för Tyskland.

Båda lagen har flera fina chanser, men det är Tyskland som ska avgöra denna bronsmatch till slut. Då Özil slår Tysklands 12:e hörna är Khedira framme och kan göra 3-2. Tyskland har även ett kanonläge att göra 4-2, men Kiessling skjuter över den gången.

Uruguay får en sista chans i övertid. En frispark som Forlán tar hand om. Men han skjuter den i ribban, och matchen är därmed slut. 3-2 till Tyskland och Tyskland har vunnit sitt fjärde VM-brons. de har sedan tidigare 3 guld och 4 silver i troféhyllan.