VM-GULD!

De var förhandstippade finalfavoriter. Sedan öppnade de med att förlora första gruppspelsmatchen mot Schweiz, vilket snarare berodde på oflyt än dåligt spel. Efter det tog de sig tillbaka, vann gruppen och efter det förlorade de inte en enda match på sin väg till finalen. Finaldagen kom. Det blev en hård och lång match mot ett fult spelande Holland. Men i slutet av förlängningens sista kvart kom äntligen målet. Iniesta blev matchhjälte tillsammans med Casillas som flera gånger räddade det egna målet. 2008 vann de EM. 2010 vann de VM.

Innan matchen hinner börja stormar Jimmy Jump, som tydligen är något av en kändis i Spanien, planen för att han vill sätta en röd mössa på VM-pokalen. Han får dock en rak höger till svar för sitt försök och blir utburen av sju man. Detta är något som FIFA dock håller borta från TV-kamerorna.

Holland går in i matchen med 15 varningar i bagaget, Spanien har med sig tre. Men tydligen var 15 varningar för lite för att Holländarna ska vara nöjda. Innan första halvlek är över borde två röda kort ha delats ut till de holländska spelarna, domaren nöjer sig dock med varningar. I första halvlek delas totalt 5 varningar ut, men fler ska komma. Vid matchens slut har Holland dragit på sig 8 varningar varav två fick John Heitinga som därmed blev utvisad i förlängningen. Spanien slutade på 5 varningar den här matchen, en fick Iniesta för att han drog av sig tröjan i samband med målet. Rekord i alla fall, på antalet varningar i en VM-final. 13 slutade det på.

Men det var en välförtjänt seger till det klart bästa laget. De hade många chanser. Ramos öppnade till exempel väldigt bra och hade flera fina chanser som borde blivit mål. Villa hade ett par fina skott och så även Fàbregas som skulle komma att passa fram till målet. Han fångade upp bollen som från början var en boll från Torres mot Iniesta. En boll som troligtvis aldrig hade nått sitt mål. Nu gick den istället på en holländsk spelare och sedan kunde Fàbregas fånga upp den, spela ut den till Iniesta som på volley sköt in den i det vänstra hörnet. Casillas stod i det andra målet och grät. 


Iniesta gjorde sitt andra mål i och med detta målet, och varken Villa eller Sneijder lyckades öka sitt målantal i dagens match så skytteligan slutar med en fyrdelad seger med Forlán och Müller. Men Villa gör något som bara fem spelare har gjort innan honom. Han vinner både skytteligan och VM. Och även fast han inte lyckades göra mål i den här matchen så är det i mångt och mycket han som har tagit Spanien till den här finalen. Han har i fyra av de tidigare matcherna varit framme och gjort matchavgörande mål.


VM-guld till Spanien!
Jag och Madrid jublar!




Kommentarer
Postat av: Anonym

Underbara reportage men nu är VM slut, vad ska du då rapportera om?

2010-07-12 @ 10:00:49
Postat av: Therese

Kommer att komma lite mer VM innan jag ger mig där. Men sen får vi se. Antingen inväntar jag EM 2012 eller så kanske jag ska börja kommentera FC Barcelonas matcher =)

2010-07-12 @ 10:05:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0